19 Απριλίου 2024

Εμβόλιο Κορωνοϊός : Το Βέλγιο αναστέλλει την χρήση του εμβολίου σε άτομα κάτω των 41


Η διυπουργική διάσκεψη αποφάσισε να χορηγήσει προσωρινά το εμβόλιο του Janssen στον γενικό πληθυσμό από την ηλικία των 41 ετών, εν αναμονή μιας πιο λεπτομερούς ανάλυσης κινδύνου-κινδύνου από τον EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων)”, ο ομοσπονδιακός υπουργός υγείας του Βελγίου και επτά περιφερειακοί ομόλογοι.

Το θύμα από το εμβόλιο

  • Η γυναίκα ήταν Σλοβένος διπλωμάτης και 39 ετών. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εμβολιάστηκε εκτός Βελγίου μέσω του εργοδότη της.

Συνεχίζεται η κυκλοφορία του εμβολίου παρά τα περιστατικά επιπλοκών

  • Η Drugmaker Johnson & Johnson ανακοίνωσε στις 20 Απριλίου ότι θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το εμβόλιο COVID-19 στην Ευρώπη με μια προειδοποίηση στην ετικέτα της, αφού ζητήσει από χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, να σταματήσουν τη διανομή εν μέσω ανησυχιών για πιθανή σύνδεση με σπάνια θρόμβους αίματος.

Το CDC δεν θα διερευνήσει ήπιες περιπτώσεις COVID-19 σε εμβολιασμένα άτομα

  • Χθες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε Δεν θα διερευνήσει πλέον ήπιες περιπτώσεις COVID-19 σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

  • Οι πρωτοποριακές περιπτώσεις COVID-19 – όταν ένα εμβολιασμένο άτομο αναπτύσσει την ασθένεια – είναι εξαιρετικά σπάνιες αλλά όχι απροσδόκητες. Συνολικά ήταν 10.262 περιπτώσεις COVID-19έχουν αναφερθείμεταξύ των 101 εκατομμυρίων ανθρώπων που εμβολιάστηκαν πλήρως από τις 30 Απριλίου.
  • Αυτό σημαίνει ότι περίπου 0,0001 τοις εκατό των ατόμων που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν COVID-19.
  • Μεταξύ αυτών που ανέπτυξαν COVID-19, μόνο 995 άτομα νοσηλεύτηκαν και 160 πέθαναν, αν και δεν πέθαναν όλοι από το COVID-19

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προσπαθεί να πείσει τους νέους να εμβολιασθούν

  • Οι ειδικοί στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα κατά του COVID-19 στον εμβολιασμό νέων Αμερικανών – προειδοποιώντας ότι παρόλο που δεν αντιμετωπίζουν υψηλές πιθανότητες σοβαρής ασθένειας, εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο μακροχρόνιων συμπτωμάτων εάν προσβληθούν από τον κορανοϊό .
  • Η Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν νέο ορόσημο με το 50% των ενηλίκων των ΗΠΑ να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ακολουθεί βίντεο για τα προτερήματα του εμβολίου Johnson & Johnson

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ