Σεξουαλική παρόρμηση: Η άσκηση φαίνεται να την αυξάνει

Σεξουαλική παρόρμηση: Η άσκηση φαίνεται να την αυξάνει. Οι άνδρες που περνούν ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή και αριθμό σπερματοζωαρίων από αυτούς που διάγουν λήθαργο, έχει βρεθεί νέα μελέτη.

Ο καθηγητής Behzad Hajizadeh Maleki, του Πανεπιστημίου του Giesee στη μέση Γερμανία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που ασκούν από τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα τείνουν να βλέπουν σημαντική αύξηση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους – και, κατ’ επέκταση, τη σεξουαλική τους κίνηση. Στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί και οι Ιρανοί ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η μέτρια αλλά “συνεχής” και τακτική άσκηση βελτίωνε περισσότερο την ποιότητα του σπέρματος ενός ανθρώπου παρά ακολουθώντας δημοφιλή εντατικά προγράμματα άσκησης υψηλού διαστήματος.

Η μελέτη εξέτασε 261 άνδρες που δεν ακολούθησαν ένα κανονικό καθεστώς άσκησης και τους χώρισε σε δύο ομάδες – η μία εκ των οποίων έλαβε 30 λεπτά σε ένα διάδρομο τέσσερις φορές την εβδομάδα, και οι άλλες γρήγορες εκρήξεις σπριντ τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μετά τη λήψη δειγμάτων από τους άνδρες, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνεχούς κατάρτισης μέτριας έντασης (MICT) παρουσίασαν τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στην ποιότητα του σπέρματος και διατήρησαν επίσης τα οφέλη αυτά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τους άνδρες που έκαναν την εκπαίδευση μεσοδιαστήματος υψηλής έντασης (HIIT).

Τα αποτελέσματά μάς δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να είναι μια απλή, οικονομική και αποτελεσματική στρατηγική για τη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος σε καθιστικούς άνδρες”, σχολίασε ο Maleki. “Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ανδρική στειρότητα είναι σύνθετο πρόβλημα και δεν βασίζεται μόνο στον αριθμό των σπερματοζωαρίων”, συνέχισε ο ερευνητής. “Συνιστάται επίσης μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ, παραίτηση από το κάπνισμα και απώλεια υπερβολικού βάρους”.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here