Στα 39.249 δολάρια υποχωρεί η τιμή του Bitcoin


Στα 39.249 δολάρια κινείται η τιμή του Bitcoin στις συναλλαγές της Πέμπτης παραμένοντας ευμετάβλητη.

Οι αντιφατικές δηλώσεις του Elon Musk που αρχικά το είχε στηρίξει, οι προσδοκίες για την επιβολή σημαντικών περιορισμών στα κρυπτονομίσματα από την Κίνα, η κερδοσκοπία και η ανησυχία για τις τεράστιες πλέον μοχλευμένες θέσεις στα νομίσματα αυτά έχουν κάνει ασανσέρ τις τιμές.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, από 50.000 δολάρια το Bitcoin υποχώρησε στα επίπεδα των 35.000 δολαρίων για να ανακάμψει στη συνέχεια προς τις 40.000 δολάρια.

Το κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί συνολικά κατά 27% φέτος έχοντας χάσει μεγαλύτερα κέρδη που το είχαν οδηγήσει σε ιστορικά υψηλά.

Το τελευταίο πλήγμα για το κρυπτονόμισμα ήλθε μετά από παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας που απαγόρεψαν σε οντότητες να προσφέρουν σε καταναλωτές εγγραφή για συναλλαγές, διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό κρυπτονομισμάτων.

Αν και το Πεκίνο έχει κάνει βήματα και στο παρελθόν για να εμποδίσει την πρόσβαση πολιτών του σε συναλλαγές τέτοιων νομισμάτων, η νέα οδηγία ήταν ευρύτερη.

Απαγορεύει πρακτικά τη χρήση κρυπτονομισμάτων για οποιεσδήποτε πληρωμές και δεν επιτρέπει σε τράπεζες και άλλα ιδρύματα να προσφέρουν προϊόντα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα ή υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων με γουάν ή άλλα νομίσματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ