Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Η παραλία είναι το ιδανικό μέρος να επισκεφτείτε όταν αισθάνεστε άγχος [vid]


Η παραλία είναι ένα δροσιστικό μέρος που θα ανεβάσει τη διάθεσή σας. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι σύντομοι περίπατοι κατά μήκος της θάλασσας μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεσή σας και να επηρεάσουν την ψυχική σας υγεία. Εν γένει η έκθεση και παραμονή σε “χώρους μπλε” έχει συνδεθεί με συνολικά βελτιωμένη υγεία.

Οφέλη από την παραμονή μας κοντά στη θάλασσα

  • Είναι μια αλλαγή τοπίου

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι όταν οι αισθήσεις μας βιώνουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά αυτό μπορεί να προκαλέσει αισθήματα άγχους. Όταν πηγαίνετε στην παραλία, οι αισθήσεις σας ενεργοποιούνται εκ νέου, καθώς αλλάζετε τοπίο. Νέες μυρωδιές, γεύσεις και ήχοι είναι εκεί για να τους εξερευνήσετε. Αυτό από μόνο του μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να αυξήσει τα συναισθήματα χαλάρωσης.

  • Βελτιώνει τη γενική ευημερία

Η έκθεση στον ήλιο και στον ωκεανό είναι ιδανική για την ψυχική σας υγεία. Η θαλασσοθεραπεία φαίνεται να ενισχύει συνολικά τη διάθεσή σας. Η είσοδος στο νερό και η κολύμβηση αυξάνουν την συνειδητότητα και σας επιτρέπουν να έχετε περισσότερη και ευκολότερη σωματική δραστηριότητα χαμηλού αντίκτυπου.

  • Μειώνει το άγχος

Όταν είστε στη φύση ή σε ένα μέρος που αισθάνεστε ασφάλεια, βοηθάτε το σώμα σας να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και των ορμονών του στρες. Ομοίως, το να περνάτε χρόνο στην παραλία μπορεί να μειώσει το άγχος και την διέγερση του νευρικού σας συστήματος, που είναι υπέυθυνο για τα αισθήματα του άγχους και του στρες.

  • Ανυψώνει τη διάθεσή σας

Ο χρόνος στην παραλία αυξάνει την αυτοεκτίμησή σας και προάγει το αίσθημα της χαλάρωσης. Άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής μπορούν να αισθάνονται πιο ήρεμα στην παραλία. Το περπάτημα κατά μήκος της ακτής μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λιγότερο απομονωμένοι και πιο ευτυχισμένοι. Το να περπατήσετε για μόλις 20 λεπτά με τα πόδια στην παραλία μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ