Προειδοποίηση από κορυφαίο Γερμανό λοιμωξιολόγο: «Ο κορονοϊός μπορεί να αντεπιτεθεί»

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: «Λόγω του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμών, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και η πολιτική πρέπει να ασκείται με μια συγκεκριμένη αίσθηση του μέτρου και την ανάλογη προσοχή. Τα μέτρα περιορισμού των επαφών δεν πρέπει να μειωθούν με μιας πάρα πολύ, διαφορετικά ο ιός μπορεί να αντεπιτεθεί», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) για την πανδημία Covid-19.

«Σε περίπτωση νέας αύξησης των κρουσμάτων, θα τεθεί το ερώτημα τι σημαίνει αυτό δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμών. Αυτή θα είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο δύσκολες φάσεις για πολιτικές αποφάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Στην Γερμανία, η πρόοδος του εμβολιασμού μπορεί να μην είναι ακόμη τόσο μεγάλη όσο στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο σε άτομα άνω των 70 ετών, τα οποία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, η πρόοδος είναι ήδη αρκούντως εμφανής. Σε αυτό το πλαίσιο, η μοντελοποίηση, με βάση τα σημαντικά στοιχεία της εξέλιξης του κορονοϊού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γίνεται όλο και πιο δύσκολη», πρόσθεσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Γερμανίας.

«Οι ειδικοί προτείνουν εδώ και πολύ καιρό να εξετάζονται λιγότερο οι αριθμοί των κρουσμάτων ανά επτά ημέρες και περισσότερο οι εισαγωγές στο νοσοκομείο για Covid-19 ή να δίνεται έμφαση στα περιστατικά των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω. Ωστόσο, από όσο γνωρίζω, η δήλωση των εισαγωγών στα νοσοκομείο δεν είναι ακόμη υποχρεωτική. Προτείνω την μετάβαση στην εξέταση των διαφόρων παραμέτρων. Για ένα χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται παράλληλα ο αριθμός των κρουσμάτων και οι νέες εισαγωγές για κορονοϊό στα νοσοκομεία για να είμαστε σίγουροι. Πάντως μέχρι στιγμής ο δείκτης θετικότητας λειτούργησε πολύ καλά για τις προγνώσεις», τόνισε.

«Μακροπρόθεσμα, αναμένω ότι ο ιός θα συμπεριφέρεται σαν ένας κορονοϊός κρυολογήματος, όπως επίσης αναμένω μεταβατικές καταστάσεις τα επόμενα δύο έως τέσσερα χρόνια, διότι ο ιός θα αξιοποιήσει τα κενά εμβολιασμού», κατέληξε ο Ντρόστεν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ