Δέρμα Ομορφιά: 4 βασικά tips για υγιές δέρμα [vid]


Οι καλές επιλογές φροντίδας δέρματος και υγιεινού τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην καθυστέρηση της φυσικής γήρανσης και στην πρόληψη διαφόρων δερματικών προβλημάτων. Ξεκινήστε με αυτές τις πρακτικές συμβουλές.

  • Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον ήλιο

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να φροντίσετε το δέρμα σας είναι να το προστατεύσετε από τον ήλιο. Η διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, σημάδια ηλικίας και άλλα δερματικά προβλήματα – καθώς και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF τουλάχιστον 15. Εφαρμόστε το προϊόν γενναιόδωρα και εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες – ή πιο συχνά εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.

  • Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται γηρασμένο και συμβάλλει στην αύξηση των ρυτίδων. Το κάπνισμα περιορίζει τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στα πιο απομακρυσμένα στρώματα του δέρματος, γεγονός που μειώνει τη ροή του αίματος και κάνει το δέρμα πιο χλωμό. Το κάπνισμα βλάπτει επίσης το κολλαγόνο και την ελαστίνη – τις ίνες που δίνουν στο δέρμα σας δύναμη και ελαστικότητα.

  • Περιποιηθείτε απαλά το δέρμα σας

Ο καθημερινός καθαρισμός και το ξύρισμα μπορεί να επηρεάσoυν το δέρμα σας. Για να το κρατήσετε απαλό:

  1. Περιορίστε το χρόνο του μπάνιου σας. Το καυτό νερό και τα μακρά ντους ή μπάνια αφαιρούν τα ευεργετικά έλαια από το δέρμα σας. Περιορίστε το χρόνο του μπάνιου ή του ντους σας και χρησιμοποιήστε ζεστό – και όχι καυτό – νερό.
  2. Ξυριστείτε προσεκτικά. Για να προστατεύσετε και το δέρμα σας, απλώστε κρέμα ξυρίσματος, λοσιόν ή τζελ πριν το ξύρισμα. Για το ξύρισμα, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, αιχμηρό ξυράφι και ξυρίστε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες και όχι αντιστρόφως.
  3. Στεγνώστε απαλά και ταμποναριστά το δέρμα σας με μια πετσέτα, έτσι ώστε να διατηρήσετε την υγρασία.

 

  • Υγιεινή διατροφή

Φάτε πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες. Η σχέση μεταξύ της διατροφής και της ακμής δεν είναι σαφής – αλλά ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι μια δίαιτα πλούσια σε ιχθυέλαια ή συμπληρώματα ιχθυελαίου και χαμηλή σε ανθυγιεινά λίπη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να προωθήσει την υγεία και τη νεότητα τους δέρματος. Επιπλέον, η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ