Ο κορονοϊός θερίζει τη Βραζιλία: 2.245 θάνατοι και 67.467 κρούσματα σε 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (27/5) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.245 ασθενείς με τον COVID-19.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν 67.467 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 212 εκατ. κατοίκων ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 456.674 νεκρούς επί συνόλου 16,3 εκατ. μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, ενώ επιδημιολόγοι δεν κρύβουν πως φοβούνται ότι η χώρα απειλείται από τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Πάντως οι ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα τον επίσημο απολογισμό.

Η συνεχής αύξηση του μέσου όρου των κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση από την αρχή του Μαΐου είναι το στοιχείο που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς, διότι συνεπάγεται περαιτέρω αύξηση των θανάτων τις εβδομάδες που ακολουθούν.

Η εξάπλωση του ιού ενδέχεται να ευνοηθεί από την έλευση τον επόμενο μήνα του χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου, όταν θα επικρατήσουν πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ιδίως στον νότο.

Στη Βραζιλία, που καταγράφει το δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, η εκστρατεία ανοσοποίησης, που άρχισε καθυστερημένα και κινείται με αργό ρυθμό ως τώρα, δεν έχει φθάσει ακόμη σε επίπεδο που να μπορεί να μεταβάλει την κατάσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ