FDA Sotrovimab: Θεραπεία μονοκλωνικού αντισώματος για ήπια έως μέτρια ασθένεια covid-19


FDA Sotrovimab: Το Sotrovimab είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που κατευθύνεται στην ακίδα πρωτεΐνη του SARS-CoV-2. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε την Τετάρτη άδεια έκτακτης ανάγκης σε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας COVID-19 σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για εξέλιξη σε σοβαρή νόσο. Η θεραπεία, του sotrovimab, δεν επιτρέπεται για ασθενείς που νοσηλεύονται λόγω COVID-19 ή χρειάζονται θεραπεία οξυγόνου λόγω του ιού.

Το Sotrovimab είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που απευθύνεται ειδικά στην ακίδα πρωτεΐνης του SARS-CoV-2 που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την προσκόλληση και την είσοδο του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα.

Σε κλινικές δοκιμές, η θεραπεία αποδείχθηκε ότι μειώνει τη νοσηλεία ή τον θάνατο σε ασθενείς με COVID-19 κατά 85%.

Αποδείχθηκε επίσης ότι αντιστέκεται σε παραλλαγές που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία, την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και την Ινδία.

“Με την έγκριση αυτής της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα, παρέχουμε μιαν άλλη επιλογή για να κρατήσουμε τους ασθενείς υψηλού κινδύνου με COVID-19 έξω από το νοσοκομείο”, δήλωσε η Patrizia Cavazzoni, MD, διευθύντρια του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας για τα Φάρμακα της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

“Είναι σημαντικό να επεκταθεί το οπλοστάσιο των μονοκλωνικών θεραπειών αντισωμάτων που αναμένεται να διατηρήσουν τη δράση τους έναντι των κυκλοφορούντων παραλλαγών της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.”

Η EUA επιτρέπει τη διανομή και τη χορήγηση της θεραπείας ως εφάπαξ δόση 500 mg από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Οι πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν αναφυλαξία και αντιδράσεις που σχετίζονται με την έγχυση, όπως εξάνθημα και διάρροια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ