Ερευνητές Γερμανοί: Μηχανισμός των εμβολίων που έχουν προξενήσει θρόμβους αίματος στους αποδέκτες

Ερευνητές Γερμανοί: Η μέθοδος χορήγησης εμβολίου COVID-19 σε κύτταρα μπορεί να συνδέεται με αιτία σπάνιας αντίδρασης θρόμβου, λένε οι ερευνητές. Τα ευρήματα δεν έχουν ακόμη υποβληθεί σε αξιολόγηση από ομοτίμους, αλλά προτείνουν ότι η περιοχή του κελιού όπου παρέχονται οδηγίες κωδικοποίησης μπορεί να διαδραματίσει ρόλο. Μια ομάδα Γερμανών ερευνητών πρότεινε έναν μηχανισμό πίσω από σπάνια αλλά σοβαρά γεγονότα πήξης που αναφέρθηκαν σε αποδέκτες εμβολίων COVID-19 που αναπτύχθηκαν από τις AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Καθώς ξεδιπλώθηκαν εκατομμύρια εμβολιασμοί, έστειλαν αναφορές για εξαιρετικά σπάνιες αλλά δυνητικά θανατηφόρες διαταραχές πήξης και πάνω από δώδεκα κυρίως ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν προσωρινά τις εκστρατείες εμβολιασμού με το προϊόν της AstraZeneca τον Μάρτιο.

Στις ΗΠΑ, σπάνιες αναφορές σοβαρών θρόμβων αίματος μετά από εμβόλια μονής δόσης της Johnson & Johnson οδήγησαν σε 11 ημερήσια συνιστώμενη παύση της διάθεσης των εμβολίων της J & J, πριν από μια ομοσπονδιακή συμβουλευτική επιτροπή προτείνει στις ΗΠΑ να συνεχίσει την κυκλοφορία αλλά να περιλαμβάνει νέα γλώσσα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του προϊόντος χρήσης εξουσιοδότησης (EUA) προειδοποιώντας για απομακρυσμένους κινδύνους σοβαρών θρόμβων αίματος χρήσης εξουσιοδότησης.

Το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca δεν έχει εγκριθεί ακόμη για χρήση στις Η.Π.Α. Σε μια δήλωση εκπρόσωπος της Janssen είπε: «Υποστηρίζουμε τη συνεχή έρευνα και ανάλυση αυτού του σπάνιου συμβάντος καθώς συνεργαζόμαστε με ιατρικούς εμπειρογνώμονες και παγκόσμιες υγειονομικές αρχές.

Ανυπομονούμε να εξετάσουμε και να μοιραστούμε δεδομένα καθώς αυτά είναι διαθέσιμα». Η AstraZeneca δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Τα πρώτα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους την Τετάρτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης έδειξαν ότι ενώ τα εμβόλια mRNA COVID-19 (Pfizer, Moderna) παραδόθηκαν με οδηγίες κατάθεσης σωματιδίων με λίπος που κωδικοποιούν την παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδων στο ένα ρευστό τμήμα κυττάρων που ονομάζεται κυτοσόλη, εμβόλια αδενοϊικού φορέα COVID-19 (AstraZeneca, J&J) παρέχουν οδηγίες που κωδικοποιούν την πρωτεΐνη επιφανειακής ακίδας SARS-CoV-2 στο εσωτερικό του πυρήνα.

“Και ακριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα: το ιικό κομμάτι DNA – που προέρχεται από έναν ιό RNA – δεν είναι βελτιστοποιημένο για να μεταγραφεί μέσα στον πυρήνα”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Έτσι, θα μπορούσε να είναι ότι το ανοιχτό πλαίσιο ανάγνωσης του Spike του SARS-CoV-2 διαταράχθηκε δυνητικά από αυθαίρετα γεγονότα ματίσματος όταν μεταγράφηκαν μέσα στον πυρήνα».

Τα λεγόμενα γεγονότα ματίσματος δημιουργούν στη συνέχεια διαλυτές ακίδες πρωτεΐνης, “που περιγράφεται ότι προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις, όπως μια ισχυρή φλεγμονώδη απόκριση.”

“Οι διαλυτές παραλλαγές Spike μαζί με τα νεοσυσταθέντα αντισώματα κατά της πρωτεΐνης Spike καθώς και οι εξαιρετικά ειδικές συνθήκες ροής αίματος στον κεντρικό φλεβικό κόλπο του εγκεφάλου μπορεί να οδηγήσουν σε σπάνια αλλά σοβαρά συμβάντα μετά τον εμβολιασμό που παρατηρήθηκε με το ADZ1222 / Vaxzevria. Αξιοσημείωτο, το εμβόλιο από τη Johnson & Johnson φαίνεται να έχει λιγότερους δότες αλληλουχίας ματίσματος … Αυτό μπορεί να εξηγήσει την ~ 10 φορές χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών παρενεργειών με το εμβόλιο Johnson & Johnson σε σύγκριση με το εμβόλιο AZD1222 “, αναφέρει η μελέτη.

Ο Δρ Tom Shimabukuro με την ειδική ομάδα των CDC για το εμβόλιο COVID-19 σημείωσε προηγουμένως 28 συνολικά περιστατικά της λεγόμενης θρόμβωσης με θρομβοκυτταροπενία (TTS) μετά τον εμβολιασμό J&J που αναφέρθηκαν μέσω ενός εθνικού συστήματος επιτήρησης, του Συστήματος Αναφοράς Ανεπιθύμητων Εμβολίων (VAERS).

Η θρομβοκυτταροπενία TTS είναι ένας ευρύτερος όρος που περιλαμβάνει τη σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST), αλλά και τη βαθιά φλεβική θρόμβωση και τον πνευμονικό θρομβοεμβολισμό.

Ο Shimabukuro παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι οι γυναίκες ηλικίας 30 έως 39 ετών είχαν τα υψηλότερα ποσοστά αναφοράς TTS σε 12,4 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις που χορηγήθηκαν, αν και γυναίκες ηλικίας 40 έως 49 είχαν την «πιο έντονη» αύξηση των περιπτώσεων.

Το ποσοστό αναφοράς σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι 9,4 περιπτώσεις θρόμβου ανά εκατομμύριο δόσεις που χορηγούνται.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές πρότειναν υποθέσεις πίσω από τα γεγονότα πήξης που επηρεάζουν κυρίως τις νέες γυναίκες.

Σημείωσαν ότι οι ηλικιωμένοι ενήλικες παίρνουν συχνότερα φάρμακα που περιορίζουν την πήξη και τα φλεγμονώδη συμβάντα.

“Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο οι ηλικιωμένοι υποφέρουν πολύ λιγότερο από αυτά τα θρομβοεμβολικά συμβάντα.”

Επίσης, οι νεότεροι τείνουν να έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, και οι γυναίκες τείνουν να έχουν ισχυρότερες ανοσολογικές αντιδράσεις από τους άνδρες, “Όλα αυτά συνεπάγονται υψηλότερη συχνότητα στις νέες γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες ή τους ηλικιωμένους”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

“Όλα τα εμβόλια που βασίζονται στο mRNA θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν ασφαλή προϊόντα”, κατέληξαν, αλλά πρότειναν έντονα “τα ανοιχτά πλαίσια ανάγνωσης σε εμβόλια που βασίζονται σε φορέα και πρέπει να βελτιστοποιηθούν εκ νέου ώστε να αποφευχθούν ακούσιες αντιδράσεις ματίσματος και να αυξηθεί η ασφάλεια αυτών των φαρμακευτικών προϊόντων.”

Άλλοι επιστήμονες έχουν προτείνει διαφορετικούς μηχανισμούς πίσω από την πήξη, όπως μια αυτοάνοση απόκριση που περιλαμβάνει “αδέσποτες πρωτεΐνες” και ένα συντηρητικό στο εμβόλιο της AstraZeneca που ονομάζεται αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό οξύ ή EDTA, ανέφερε η Wall Street Journal.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ