Νησιά: Αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης τοπικών εξάρσεων κορονοϊού

Σχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση εξάρσεων του κορονοϊού στα νησιά ετοιμάζει η κυβέρνηση

Με ειδικά πρωτόκολλα σχεδιάζει η κυβέρνηση να προλάβει αλλά και να αντιμετωπίσει τυχόν εξάρσεις του κορονοϊού στα νησιά αξιοποιώντας τα εργαλεία των rapid και self test

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με την Καθημερινή, κομβικό ρόλο θα έχουν τα rapid test τα οποία θα διεξάγονται δειγματοληπτικά σε μεγάλο ποσοστό.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί τοπική έξαρση τότε θα επιστρατεύονται τα self test με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα δίνονται σε όλο τον πληθυσμό του νησιού όπου θα έχει σημάνει συναγερμός.

Εάν παρόλα αυτά η έξαρση συνεχιστεί και κάποιο νησί γίνει «πορτοκαλί» τότε θα επιστρατευθούν τα πάγια πρωτόκολλα, ίσως με κάποιες τροποποιήσεις μιας και βρισκόμαστε στην τουριστική σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα ισχύσει είναι απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τα μεσάνυχτα (9 ή 10 το βράδυ) αλλά και αύξηση αποστάσεων και απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων.

Προβληματισμός, σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχει για την απάντηση σε περίπτωση που ο κορονοϊός επιμείνει και κάποιο νησί γίνει «κόκκινο» καθώς η λύση του καθολικού lockdown έχει προβλήματα δεδομένου ότι μιλάμε για τουριστική σεζόν.

Παράλληλα το σχέδιο προβλέπει ξενοδοχεία καραντίνας σε 35 περιοχές της επικράτειας όπως Ηράκλειο, Χανιά, Σαντορίνη, Μύκονος, Κέρκυρα, Ρόδος και Κως ενώ βασικό σημείο είναι και η περαιτέρω αύξηση υγειονομικών στις δομές και τα νοσοκομεία των νησιών.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ