Μπαράζ ελέγχων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς δρομολογεί η ΑΑΔΕ


Πλήθος ελέγχων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου , Σεπτεμβρίου 2021  προγραμματίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και για το σκοπό αυτό δρομολογεί την πλήρη στελέχωση των συνεργείων ελέγχου.

Στη βάση αυτή, απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή προβλέπει την απόσπαση προσωπικού στις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) και στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) 15 δημοφιλών τουριστικών περιοχών.

Η απόφαση αναφέρει πως στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2021, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της φορολογικής διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Όπως ξεκαθαρίζεται, οι ως άνω έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Για την υλοποίηση των σχετικών ελέγχων τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο η ΑΑΔΕ δρομολογεί την ενίσχυση με προσωπικό του κλάδου εφοριακών των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων και των ΔΟΥ των εξής περιοχών:

  1. Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Αττικής.
  2. Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Αττικής -Υποδιεύθυνση Δ’ Προληπτικών Ελέγχων με έδρα την Λαμία.
  3. Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης.
  4. Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης – Υποδιεύθυνση Δ’ Προληπτικών Ελέγχων με έδρα την Κομοτηνή..
  5. Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας
  6. Δ.Ο.Υ. Σύρου.
  7. Δ.Ο.Υ. Θήρας.
  8. Δ.Ο.Υ. Πάρου.
  9. Δ.Ο.Υ. Νάξου.
  10. Δ.Ο.Υ. Μυκόνου.
  11. Δ.Ο.Υ. Κώ.
  12. Δ.Ο.Υ. Ρόδου.
  13. Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου.
  14. Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών.
  15. Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας.

Η απόφαση Πιτσιλή ξεκαθαρίζει πως ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών και εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.

Ως εκ τούτου, η ΑΑΔΕ καλεί τους υπαλλήλους του κλάδου εφοριακών, που ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο απόσπασης έως τις 08/06/2021. Όπως αποσαφηνίζεται, για την τελική επιλογή θα ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες και η αριθμητική δύναμη του προσωπικού των υπηρεσιών προέλευσης των υπαλλήλων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ