Άρση lockdown: Αποφάσεις για γυμναστήρια και δεξιώσεις– Πότε θα γίνουν τα επόμενα βήματα


Τα γυμναστήρια και οι δεξιώσεις φαίνεται ότι θα είναι τα βασικά επόμενα βήματα στην άρση του lockdown

Τα επόμενα βήματα για την άρση του lockdown εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι στη σημερινή τους συνεδρίαση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην ατζέντα βρίσκονται τα γυμναστήρια και το αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης για αύξηση του αριθμού των παρισταμένων σε δεξιώσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που δεν θα συζητηθεί ώστε να ληφθούν αποφάσεις είναι η περαιτέρω μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση.

Κατηγορηματική ως προς αυτό ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία ξεκαθάρισε ότι η περαιτέρω άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και η μουσική στην εστίαση θα συζητηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Από την κυβέρνηση λένε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή αξιολογούμε την επίδραση από όλα τα προηγούμενα ανοίγματα».

Για τα γυμναστήρια στην ατζέντα θα βρεθεί το πρωτόκολλο της επαναλειτουργίας τους με τις πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει:

  • δύο υποχρεωτικά self test για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδα
  • έναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ.
  • ανοιχτά παράθυρα
  • κλειστό κλιματισμό και κλειστά αποδυτήρια

Παράλληλα θα εξεταστεί το αίτημα που έχει υποβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης για αύξηση του αριθμού των παρισταμένων σε δεξιώσεις ώστε να ξεπερνούν τους 100 σε ανοιχτούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που φαίνεται είναι ότι η ημερομηνία ορόσημο για τα επόμενα σημαντικά ανοίγματα είναι η 15η Ιουνίου ημέρα κατά την οποία είναι και το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού.

Δεν είναι τυχαία εξάλλου η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Bild ότι «θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες. Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ