Στα 36.168 δολάρια υποχωρεί το Bitcoin


Στα επίπεδα των 36.168 δολαρίων διαπραγματεύεται σήμερα το Bitcoin σημειώνοντάς νέα πτώση, στον απόηχο αρνητικών δημοσιευμάτων για τις προοπτικές του και νέων αναφορών εποπτικών φορέων που αποτρέπουν τη χρήση του.

Κατά κάποιους αναλυτές η πτώση της τιμής του Bitcoin συσχετίζεται με το ότι οι επενδυτές παραμένουν διχασμένοι σχετικά με το εάν το κρυπτονόμισμα εισέρχεται σε τροχιά ξεπουλήματος ή απλά υποφέρει από μια σύντομη διόρθωση, πριν ανακάμψει ξανά.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η γνωστή διαχειρίστρια κεφαλαίων Cathie Wood – ιδρύτρια της Ark Investment Management – που απέδωσε την πτώση του Bitcoin στα κριτήρια ESG.

Ο όρος «ESG» αναφέρεται σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα μιας εταιρείας να παράγει αξία μακροπρόθεσμα.

Μέσω δεικτών που καταγράφουν επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (δείκτες ESG) αποτυπώνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία και να διαμορφώνουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο η Wood είπε ότι η ανησυχία για τα κριτήρια ESG και ειδικά η ανησυχία για την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή του Bitcoin, έχει «παγώσει» τις αγορές του κρυπτνομίσματος από τους επενδυτές.

Παρ ‘όλα αυτά, η Wood παρείχε τη διαβεβαίωση ότι το Bitcoin έχει πλέον λάβει το χαρακτήρα επενδυτικού asset και αυτό δεν μπορεί να αντιστραφεί.

Πάντως χθες αναλυτής της JP Morgan προειδοποίησε ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι «εξαιρετικά ασταθή» και ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την πιθανότητα το Bitcoin να πέσει στο μηδέν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ