Συνάντηση Ε.ΑΣ.Υ.Α. με την Διευθύντρια της Δ.Ε.Ε.


                                 Συνάντηση Ε.ΑΣ.Υ.Α. με την Διευθύντρια της Δ.Ε.Ε.

 

       Συνάντηση με την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών  Υποστράτηγο  κα ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη πραγματοποίησε το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, παρουσία και του εκλεγμένου αντιπροσώπου μας ΓΚΟΥΜΑ Βρεττού.

        Διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι η Δ.Ε.Ε. αποτελεί μια Διεύθυνση στην οποία τα περισσότερα εργασιακά ζητήματα και με τη συνδρομή της Διοίκησης έχουν επιλυθεί. Ενημερωθήκαμε δε ότι οι οργανικές θέσεις της Δ.Ε.Ε. παραμένουν οι ίδιες από το μακρινό 1992, κάτι που κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο, αφού τόσο το έγκλημα, όσο και η εξιχνίαση υποθέσεων έχει εξελιχθεί παρασάγγας.

      Επιπρόσθετα, η Στρατηγός μας ανέλυσε την σημαντική συνεισφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο έργο προανακριτικών Αρχών και Υπηρεσιών αφού παρέχει πολύτιμη βοήθεια, αποτελώντας συνδετικό κρίκο σε σοβαρές υποθέσεις, επιφέροντας τα επιθυμητά αποτελέσματα και δίνοντας αναμφισβήτητα αποτελέσματα για την διεκπεραίωση των υποθέσεων. Το μεγαλύτερο δε ποσοστό των Τμημάτων της Δ.Ε.Ε. συμμετέχουν, σε πρώτο χρόνο στην εξιχνίαση των εγκλημάτων (κλοπές, ληστείες, βιασμούς, ανθρωποκτονίες, τρομοκρατία, δυστυχήματα, πυρκαγιές, θεομηνίες και γενικότερα συνδράμει στην καταπολέμηση του εγκλήματος μέσα από εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες, σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες και προανακριτικές Αρχές. Δεν αποτελεί συνεπώς, μια επιτελική Υπηρεσία με γραφειοκρατικό χαρακτήρα, όπως κακώς παρουσιάζεται αρκετές φορές.

       Η συνάντηση έλαβε χώρα σε πολύ καλό κλίμα με την Διοίκηση να «τείνει ευήκοα ώτα» στα ζητήματα που  απασχολούν τα μέλη μας.

      Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα είμαστε αρωγός και δίπλα στους συναδέλφους της Δ.Ε.Ε. αναγνωρίζοντας την αγόγγυστη συνεισφορά αυτής της Υπηρεσίας στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ