Άρση μέτρων: Μειώνεται στο 25% η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τη μείωση του ποσοστού τηλεργασίας από 50% σε 25% ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε το άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 31 Μαΐου με κάποιες αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στην Ελλάδα η πίεση στο Σύστημα Υγείας αποκλιμακώνεται σταθερά. Σημείωσε ωστόσο ότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία ώστε να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα. «Το ρενατεβού μας με την επόμενη ημέρα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό» τόνισε.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι η χρήση των γηπέδων από ερασιτέχνες επιτρέπεται από 31 Μαΐου υπό προϋποθέσεις καθώς και η λειτουργία των γυμναστηρίων με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα υπογράμμισε ότι αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής:

  • Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31/05 με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες
  • Χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ την ίδια ημερομηνία για ερασιτεχνικές δραστηριότητες με τα καθιερωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα
  • Αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νίκος Χραδαλιάς ανέφερε ότι το ποσοστό της τηλεργασίας των εργαζόμενων θα μειωθεί από το 50% στο 25% λόγω της βελτίωσης των υγειονομικών δεικτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ