Κορωνοϊός Εμβόλιο: Έγκριση σε εμβόλιο τοπικής εταιρίας από Ινδία

Η ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα έδωσε το πράσινο φως στα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την τοπική εταιρεία Bharat Biotech. Ο πρωθυπουργός Νάρεντα Μόντι το χαρακτήρισε “αποφασιστικό σημείο καμπής”.

Η Ινδία σκοπεύει να εμβολιάσει περίπου 300 εκατομμύρια άτομα σε λίστα προτεραιότητας φέτος. Έχει καταγράψει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, με περισσότερα από 10,3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά μέχρι σήμερα. Σχεδόν 150.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Το Σάββατο η Ινδία πραγματοποίησε ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο για να προετοιμάσει περισσότερους από 90.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για τη χορήγηση εμβολίων σε ολόκληρη τη χώρα, με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Γενικός Ελεγκτής Ναρκωτικών της Ινδίας δήλωσε ότι και οι δύο κατασκευαστές είχαν υποβάλει δεδομένα που δείχνουν ότι τα εμβόλια τους ήταν ασφαλή στη χρήση. Το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca παράγεται τοπικά από το Serum Institute of India, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο. Λέει ότι παράγει περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις το μήνα. Ο Adar Poonawalla, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε το Νοέμβριο ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή σε 100 εκατομμύρια δόσεις το μήνα μετά την έγκριση των κανονιστικών ρυθμίσεων.

Το εμβόλιο, το οποίο είναι γνωστό ως Covishield στην Ινδία, χορηγείται σε δύο δόσεις μεταξύ 4 και 12 εβδομάδων. Μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια σε θερμοκρασίες 2C έως 8C, περίπου το ίδιο με ένα οικιακό ψυγείο και μπορεί να παραδοθεί σε υπάρχουσες δομές υγειονομικής περίθαλψης, όπως χειρουργικές επεμβάσεις γιατρών. Αυτό διευκολύνει τη διανομή από ορισμένα από τα άλλα εμβόλια. Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer / BioNTech – το οποίο χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε πολλές χώρες – πρέπει να αποθηκευτεί στους -70C και μπορεί να μετακινηθεί μόνο για περιορισμένο αριθμό φορών – μια ιδιαίτερη πρόκληση στην Ινδία, όπου οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να φτάσουν τους 50C.

Η Ινδία, η οποία παράγει περίπου το 60% των εμβολίων παγκοσμίως, σχεδιάζει να εμβολιάσει περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Ιούλιο του 2021. Θα δώσει προτεραιότητα στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και σε εκείνους που είναι κλινικά ευάλωτοι λόγω ηλικίας ή προϋπάρχουσας κατάστασης. Το υπάρχον πρόγραμμα εμβολιασμού της Ινδίας φθάνει ήδη περίπου 55 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, χορηγώντας 390 εκατομμύρια δωρεάν εμβόλια κατά δώδεκα ασθενειών. Αποθηκεύει και παρακολουθεί τα εμβόλια μέσω ενός καλά ρυθμισμένου ηλεκτρονικού συστήματος.

Η Pfizer, της οποίας το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της ΕΕ, ζητά επίσης άδεια έκτακτης ανάγκης στην Ινδία. Συνολικά, περίπου 30 υποψήφια εμβόλια αναπτύσσονται στην Ινδία.


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here