Διατροφή : Τα οφέλη της κατανάλωσης των μη επεξεργασμένων τροφών

Το πραγματικό φαγητό είναι ολόκληρο, ένα συστατικό, είναι ως επί το πλείστον μη επεξεργασμένο, χωρίς χημικά πρόσθετα και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Στην ουσία, είναι το είδος της τροφής που τα ανθρώπινα όντα έτρωγαν αποκλειστικά για χιλιάδες χρόνια.

Ωστόσο, δεδομένου ότι τα μεταποιημένα τρόφιμα έγιναν δημοφιλή τον 20ο αιώνα, η δυτική διατροφή έχει μετατοπιστεί σε έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα.

Λόγοι για να φάτε πραγματικό φαγητό.

Φορτωμένο με σημαντικά θρεπτικά συστατικά
  • Οι μη επεξεργασμένες ζωικές και φυτικές τροφές παρέχουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε για βέλτιστη υγεία.
  • Τα αυγά και το ήπαρ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη , ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Ενα μόνο καρύδι Βραζιλίας παρέχει όλο το σελήνιο που χρειάζεστε για μια ολόκληρη ημέρα .
  • Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ολόκληρα τρόφιμα είναι καλές πηγές βιταμινών, μετάλλων και άλλων ευεργετικών θρεπτικών συστατικών.
Χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
  • Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ζαχαρούχων τροφών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, αντίστασης στην ινσουλίνη, διαβήτη τύπου 2, λιπώδη ηπατική νόσο και καρδιακές παθήσεις .
  • Σε γενικές γραμμές, τα πραγματικά τρόφιμα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από ό, τι πολλά μεταποιημένα τρόφιμα.
  • Παρόλο που τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, είναι επίσης πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα πολύ πιο υγιεινά από τη σόδα και τα μεταποιημένα τρόφιμα.

Υγιής καρδιά
  • Το πραγματικό φαγητό είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς , όπως μαγνήσιο και υγιή λίπη.

Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά, μη επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, η οποία θεωρείται ένας από τους κύριους παράγοντες καρδιακής νόσου.

 Καλύτερα για το περιβάλλον
  • Η ανάπτυξη βιώσιμης γεωργίας βασισμένη σε πραγματικά τρόφιμα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του πλανήτη μειώνοντας τις ενεργειακές ανάγκες και μειώνοντας την ποσότητα των μη βιοαποικοδομήσιμων αποβλήτων που παράγουν οι άνθρωποι.

Ακολουθεί βίντεο για τα υγιεινά τρόφιμα

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ