Κρίσεις πανικού : Συμβουλές για να τις διαχειριστείτε

Αυτό συμβαίνει επειδή όχι μόνο ένα από τα κλασικά σημάδια μιας κρίσης πανικού είναι ένα αίσθημα καταστροφής, αλλά τα φυσικά συμπτώματα όπως δύσπνοια, ζάλη, ναυτία και πόνος στο στήθος μπορεί να μοιάζουν πολύ με συμπτώματα καρδιακής προσβολής. Όλα αυτά μπορεί να είναι εξαιρετικά τρομακτικά αν δεν ξέρετε τι συμβαίνει. Γι ‘αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης πανικού.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι όσο περισσότερο μαθαίνετε για τις κρίσεις πανικού, τόσο λιγότερο τρομακτικό γίνονται. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για την καταπολέμηση αυτής της διαδικασίας σκέψης που βασίζεται στο άγχος.

 Αναπνεύστε
  • Νιώθετε την έναρξη μιας κρίσης πανικού; Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιβραδύνετε την αντίδραση του σώματός σας στο άγχος είναι να εξασκηθείτε σε βαθιά αναπνοή . Η αργή, βαθιά, προσεκτική αναπνοή μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τη στιγμή.
  • Προσπαθήστε να αναπνέετε από τη μύτη σας και να εκπνέετε από το στόμα σας». “Μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν χρήσιμο να κλείνουν τα μάτια τους και / ή να μετράνε σε πέντε με κάθε εισπνοή και εκπνοή.
 Φτάξτε  έναν ήσυχο χώρο
  • Οι κρίσεις πανικού μπορούν να συμβούν όταν τις περιμένουμε λιγότερο. Μερικές φορές μπορούν να συμβούν σε λιγότερο από ιδανικές καταστάσεις. Όταν βρίσκεστε στη μέση μιας επίθεσης πανικού, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι περισσότερα ερεθίσματα.

Οραματιστείτε κάτι ειρηνικό
  • Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον να λέει ότι πηγαίνει διανοητικά στο χαρούμενο μέρος του; Θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει στην εικόνα μιας εικόνας ή να φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα ήσυχο περιβάλλον.
  • Μερικές φορές η απεικόνιση μιας ειρηνικής εικόνας μπορεί να βοηθήσει στην εμπλοκή του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος
  • Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι το μέρος του νευρικού σας συστήματος που βοηθά το σώμα να ξεκουραστεί και να αφομοιώσει μετά από μια αντίδραση μάχης ή πτήσης, όπως το συναίσθημα που προκαλείται από μια κρίση πανικού. Εάν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδικασία, ενδέχεται να είστε σε θέση να κατεβάσετε τον εαυτό σας από τα τρομακτικά εκτός ελέγχου συναισθήματα.

Ακολουθεί βίντεο για επίτευξη αυτοφροντίδας

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ