Κορονοϊός Εύβοια: Νέα κρούσματα στον Οξύλιθο – Φόβοι για μεγάλη διασπορά


Νέος συναγερμός για μεγάλη διασπορά στην Κοινότητα.

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο χωριό του Οξυλίθου, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στη Νότιο Εύβοια, μετά την διαπίστωση ότι βρέθηκε ακόμη μια δασκάλα του σχολείου μαζί με το παιδί της, όπως και μια καθαρίστρια θετικοί στον ιό.

Τα συγκεκριμένα κρούσματα βρέθηκα από τα rapid test που διενήργησε η ομάδα Διαχείρισης covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην πλατεία του Οξυλίθου.

Ειδικότερα από τα 45 rapid test που διενεργήθηκαν τα δέκα βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς ζητούν την προσοχή και την τήρηση των μέτρων προστασίας από τους κατοίκους.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες, καθηγήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, στην περιοχή του Οξυλίθου στην Κύμη. Υπήρχαν έντονοι φόβοι, πως η διασπορά είναι μεγάλη σε μαθητές και γονείς, διότι θετική στον ιό βρέθηκε και μια δασκάλα από την ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, η διασπορά στον Οξύλιθο φαίνεται πως ξεκίνησε από δασκάλα η οποία βρέθηκε θετική ενώ είχε έρθει σε επαφή και με καθηγήτρια από το Γυμνάσιο της Κύμης η οποία επίσης εντοπίστηκε θετική.

Και οι δύο, ωστόσο κάθε Δευτέρα και Τρίτη διδάσκουν και σε σχολεία του Δήμου Καρύστου με αποτέλεσμα να έχει σημάνει και νέος συναγερμός από τις υγειονομικές αρχές και για τον Δήμο Καρύστου υπό το φόβο νέας διασποράς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δασκάλα και η καθηγήτρια πριν ανοίξουν τα σχολεία είχαν πάει στην Καρδίτσα απ΄ όπου και επέστρεψαν και φέρεται να μετέφεραν τον ιό.

Η Ομάδα COVID 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κύμης Αλιβεριού, ανταποκρίθηκαν άμεσα χθες Τρίτη 25 Μάϊου, διενεργώντας ελέγχους COVID 19 με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στον Οξύλιθο. Από τα 157 δείγματα ανιχνεύθηκαν τρία θετικά κρούσματα.

Πηγή: evima.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ