Ιταλία: Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 5χρονου μοναδικού επιζώντα της τραγωδίας του τελεφερίκ


Ο 5χρονος Εϊτάν, μοναδικός επιζών από το πολύνεκρο δυστύχημα στις ιταλικές Άλπεις ξύπνησε και αναζητεί τους δικούς του, που όμως, είναι όλοι νεκροί.

Αντιμέτωπος με μια ανείπωτη τραγωδία βρέθηκε ο 5χρονος Εϊτάν, ο οποίος εδώ και μία εβδομάδα ήταν σε κώμα, καθώς βρισκόταν στην καμπίνα του τελεφερίκ που «γκρεμίστηκε» κοντά στη λίμνη Ματζιόρεα στην Ιταλία.

Ο μικρός ξύπνησε και αναζητά τους δικούς του, που όμως, είναι νεκροί: «Πού είναι η μαμά και ο μπαμπάς;», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Η 26χρονη μητέρα του Εϊτάν, ο 30χρονος πατέρας του, ο μόλις 2 ετών αδελφός του, Tom, ο 81χρονος παππούς του και η 71 ετών γιαγιά του, συνολικά πέντε από την ίδια οικογένεια βρήκαν τραγικό θάνατο την περασμένη Κυριακή, στο δυστύχημα στο οποίο συνολικά σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ο μικρός Εϊτάν ο οποίος συνήλθε από το κώμα στο νοσοκομείο του Τορίνο, δεν γνωρίζει πως έχασε τους γονείς του. Το αγόρι παραμένει στην εντατική, αλλά τώρα αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, αν και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ομιλία. Δίπλα του βρίσκεται η θεία του, που καλείται να απαντήσει στα τραγικά ερωτήματα του μικρού της ανιψού.

Κοντά του είναι και μια ψυχολόγος, που θα συμβουλέψει την θεία και τους προπαππούδες του, πώς να του αποκαλύψουν ότι έχασε τον πατέρα, την μητέρα και τον μικρό αδελφό του, στη πτώση του τελεφερίκ, εξαιτίας εγκληματικής, ελλιπούς συντήρησης.

Ο μικρός κατάφερε να σωθεί, πιθανόν, χάρη στον πατέρα του, που τον προστάτεψε μέσα στην αγκαλιά του κατά την πτώση της καμπίνας.

Σημειώνεται ότι τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν μετά το θάνατο 14 ανθρώπων από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ σε δύσβατη περιοχή της βόρειας Ιταλίας την περασμένη Κυριακή.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες έδειξαν ότι οι παρεμβάσεις συντήρησης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, δεν ολοκληρώθηκαν με κατάλληλο τρόπο για να αντιμετωπιστούν τεχνικά προβλήματα που είχε παρουσιάσει το τελεφερίκ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ