Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε πολίτη επειδή πωλούσε μουσική και ταινίες από την Ν. Κορέα


Η εκτέλεση του Λι έγινε μπροστά στο πλήθος για παραδειγματισμό, σε πλατεία της Βόρειας Κορέας και με την οικογένεια του άτυχου άνδρα να παρακολουθεί

Εντολή για εκτέλεση ενός άνδρα δια πυροβολισμού, έδωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τιμωρώντας τον με αυτό τον τρόπο γιατί πωλούσε παράνομα, μουσική και ταινίες από τη Νότια Κορέα. Η εκτέλεση του άτυχου άνδρα έγινε σε κεντρική πλατεία υπό την παρουσία 500 ατόμων ανάμεσά τους και η οικογένεια του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο άνθρωπος που εκτελέστηκε ήταν διευθυντής παραγωγής στην εταιρεία Wonsan Farming Management Commissio και προηγουμένως είχε κατηγορηθεί από τις Αρχές για αντισοσιαλιστική δράση, καθώς έκανε εμπόριο Νοτιοκορεατικών προπαγανδιστικών βίντεο.

Μάλιστα, την εκτέλεση του Λι, διέταξε ο ίδιος ο δικτάτορας θέλοντας να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Δύση αλλά και προς τους πολίτες της χώρας, αφού εκτός ότι έδωσε ο ίδιος την εντολή ζήτησε να παρακολουθεί το πλήθος αλλά και η οικογένεια του θύματος για παραδειγματισμό.

Όπως αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο, ο Λι συνελήφθη από την τοπική ομάδα ελέγχου, τη στιγμή που πουλούσε παράνομα τα CD με τις νοτιοκορεάτικες ταινίες και τη μουσική. Στην εκτέλεση υποχρεώθηκαν να παρακολουθούν η σύζυγός του, η κόρη και ο γιος του, καθιστώντας ακόμα πιο αποτρόπαια την πράξη.

Σε ανακοίνωσή τους οι βορειοκορεατικές αρχές ανέφεραν ότι «ήταν η πρώτη εκτέλεση για αντισοσιαλιστική δράση στην επαρχία Gangwon, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους». «Δεν πρέπει οι αντιδραστικοί να ζουν χωρίς τον φόβο στην κοινωνία μας», πρόσθεσαν οι βορειοκορεατικές αρχές στην ανακοίνωσή τους.

Το άψυχο σώμα του Λι τοποθετήθηκε σε ένα σακί για άχυρα και ακολούθως μέσα σε ένα κουτί, χωρίς να γίνει κηδεία, ώστε να αναδειχθεί το «ντροπιαστικό του αδίκημα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ