H Hyundai θέλει το 50% της γκάμας της να είναι ηλεκτρικά


Μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που σταδιακά θα εγκαταλείψουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης περιλαμβάνεται πλέον και η Hyundai.

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν από μερικούς μήνες είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως η Hyundai θα σταματήσει την εξέλιξη των κινητήρων πετρελαίου. Ανάλογη απόφαση είχαν λάβει νωρίτερα εταιρείες όπως η Renault, η Volvo και η Toyota.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως θα τερματιστεί και η παραγωγή των diesel που θα διατίθενται για αρκετά χρόνια ακόμη. Και πολύ περισσότερα οι κινητήρες βενζίνης που θα συνεχίσουν να είναι μαζί μας για τουλάχιστον δύο και βάλε δεκαετίες ακόμη.

Ενδεικτικό είναι πάντως πως ο όμιλος Hyundai (Hyundai, Kia και Genesis) εκτιμά πως μέχρι το 2040 θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Νωρίτερα θα αρχίσει να γίνεται σταδιακός περιορισμός του αριθμού των συμβατικών αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στόχος της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μέχρι το 2025 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ετησίως και να της αναλογεί το 10% της παγκόσμιας αγοράς (σε ότι αφορά στα EV).

Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται τεράστια ποσά για την έρευνα και την εξέλιξη, τα οποία θα προκύψουν από τη σταδιακή κατάργηση των συμβατικών μοντέλων. Οι Κορεάτες θέλουν μέχρι το τέλος της δεκαετίας το 50% της γκάμας τους να είναι EVs.

Κάτι που μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά προφανώς και δεν είναι αν αναλογιστεί κανείς πως ήδη μέσα στο 2021 λανσάρονται πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα σχεδόν από όλους τους κατασκευαστές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ