12 Αυγούστου 2022

Καρκίνος πνεύμονα : Προσδόκιμο ζωής ασθενών σταδίου 4

Τα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου του πνεύμονα στο στάδιο 4 μετράνε πόσα άτομα ζουν έναν ορισμένο αριθμό ετών μετά τη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα σταδίου 4. Για παράδειγμα, ένα ποσοστό επιβίωσης 5 ετών 6 τοις εκατό σημαίνει ότι τα άτομα με καρκίνο του πνεύμονα σταδίου 4 είναι, κατά μέσο όρο, περίπου 6 τοις εκατό πιθανότερο να επιβιώσουν για τουλάχιστον 5 χρόνια ως άτομα που δεν έχουν καρκίνο του πνεύμονα.

Τα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία των NCI’s Πρόγραμμα επιτήρησης, επιδημιολογίας και τελικών αποτελεσμάτων (SEER)βάση δεδομένων.

Τα ποσοστά επιβίωσης είναι μόνο εκτιμήσεις

  • Λάβετε υπόψη ότι τα ποσοστά επιβίωσης είναι μόνο εκτιμήσεις. Το σώμα του καθενός ανταποκρίνεται στην ασθένεια και τη θεραπεία της με διαφορετικό τρόπο.

Σχετικά ποσοστά επιβίωσης

  • Τα σχετικά ποσοστά επιβίωσης επίσης δεν λαμβάνουν υπόψη τις πρόσφατες βελτιώσεις στη θεραπεία. Βασίζονται στη διάγνωση και τη θεραπεία για τουλάχιστον 5 χρόνια νωρίτερα. Νέες θεραπείες ερευνούνται και βελτιώνονται καθημερινά.
  • Τα ακόλουθα 5ετή ποσοστά επιβίωσης που παρέχονται από το ACS βασίζονται σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα σταδίου 4 μεταξύ 2009 και 2015.

Στάδιο 5ετές ποσοστό επιβίωσης
Μακρινός (στάδιο 4) μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα 7 τοις εκατό
Όλα τα στάδια συνδυάζονται για μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα 25 τοις εκατό
Στάδιο 5ετές ποσοστό επιβίωσης
Μακρινός (στάδιο 4) καρκίνος του πνεύμονα μικρών κυττάρων 3 τοις εκατό
Όλα τα στάδια συνδυάζονται για καρκίνο του πνεύμονα μικρών κυττάρων 7 τοις εκατό
  • Οι επιλογές θεραπείας για καρκίνο του πνεύμονα στα τέλη του σταδίου 4α ή 4b ποικίλλουν ανάλογα με παράγοντες όπως το πόσο έχει εξαπλωθεί ο καρκίνος, εάν έχουν συμβεί γονιδιακές μεταλλάξεις και γενικά η υγεία σας.
  • Πριν από την έναρξη της θεραπείας για καρκίνο του πνεύμονα σταδίου 4, ο όγκος σας μπορεί να ελεγχθεί για γενετικές μεταλλάξεις, όπως στο υποδοχέας επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGFR)
Χημειοθεραπεία Τα φάρμακα μπορούν να χορηγούνται μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, όπως ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.
Ακτινοθεραπεία Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συρρίκνωση των όγκων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα σταδίου 4 σε άτομα που δεν μπορούν να ανεχθούν τη χημειοθεραπεία.

Ακολουθεί βίντεο για τον καρκίνο του πνεύμονα

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ