Εμβόλια Johnson & Johnson: Έγιναν ανάρπαστα και εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για τους 18 – 29 ετών


Εμβόλια Johnson & Johnson: Από το Σάββατο (29/05) όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να τους χορηγηθεί εμβόλιο κατά του κορονοïού και ειδικότερα το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Με ταχείς ρυθμούς «τρέχει» το σχέδιο «Ελευθερία», τόσο ταχείς που τα ραντεβού για τα εμβόλια της Johnson & Johnson για τους 18 με 29 ετών στην Αθήνα… εξαντλήθηκαν!

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για να μπορούν οι άνω των 30 να κλείνουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, και οι 18 – 29 να προγραμματίζουν το ραντεβού που αφορά ΜΟΝΟ το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Λίγες μόνο ώρες μετά, δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα ραντεβού στο νομό Αττικής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ανταπόκριση στις νεαρές ηλικίες ήταν τεράστια και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τα ραντεβού στην Αττική είχαν εξαντληθεί.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε πως δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο ραντεβού μέχρι και τις 12/06 στις δομές υγείας όπου χορηγείται το συγκεκριμένο εμβόλιο, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου.

Μάλιστα πολλοί πολίτες αποφάσισαν και έκλεισαν ραντεβού στη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, συνδυάζοντας τον εμβολιασμό τους με βουτιές.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους, αναμένεται να παραδοθούν στη χώρα μας νέες παραδόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson στις 2 Ιουνίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη να παραδοθεί τον Μάιο.

Στο 70% οι εμβολιασμοί σε όλες τις ηλικίες

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, από χθες, στην Ελλάδα δύο εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες είμαστε κοντά στο 70% ή και πάνω από το 70%. Μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι εμβολιασμοί θα είμαστε κοντά στο 70%» σημείωσε.

Αναφορικά με το χθεσινό άνοιγμα όλων των εμβολίων για τους 30-34, κλείστηκαν σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά περισσότερα από 110.000 ραντεβού σε μία μερα. «Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία. Από τους 680.000 που ανήκουν στους 30-34, μεγάλος αριθμός έχει ήδη εμβολιαστεί στις κατηγορίες που προηγήθηκαν».

Επιπλέον, γνωστοποίησε, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό τον ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα διευκολυνθεί με κάθε τρόπο σε αυτό» είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού και τα φαρμακεία.

Τέλος, έκανε λόγο ότι εντός εβδομάδος θα είναι έτοιμο το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ