18 Αυγούστου 2022

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να γίνετε καλύτερος άνθρωπος

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ότι θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερα όταν πρόκειται για αυτο-βελτίωση. Αλλά το να είσαι καλύτερος άνθρωπος δεν σημαίνει να είσαι υπερβολικά σκληρός για τον εαυτό σου. Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το αντίθετο. Όσο περισσότερη αυτο-καλοσύνη και αυτο-συμπόνια μπορείτε να καλλιεργήσετε, τόσο πιο εξοπλισμένοι θα είστε για να αντιμετωπίζετε τους γύρω σας με τον ίδιο τρόπο.

 Καλλιεργήστε την ευγνωμοσύνη
  • Το έχετε ακούσει πιθανώς ένα εκατομμύριο φορές, αλλά το να διατηρείτε ένα περιοδικό ευγνωμοσύνης για αυτό που είστε ευγνώμονες μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη νοοτροπία σας. Η έρευνα έχει δείξει ότι η ενσωμάτωση της ευγνωμοσύνης στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του άγχους , στη βελτίωση του ύπνου και στην καλλιέργεια πιο θετικών κοινωνικών σχέσεων.

Η Anna Hennings , MA, προπονητής ψυχικής απόδοσης στην αθλητική ψυχολογία, συνιστά τη χρήση του αρκτικόλεξου GIFT για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αυτό που είστε ευγνώμονες.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΩΡΩΝΌταν σκέφτεστε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, αναζητήστε περιπτώσεις:

  • G σειρά : προσωπική ανάπτυξη, όπως η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας
  • Θα nspiration: στιγμές ή πράγματα που σας ενέπνευσε
  • F riends / οικογένεια: οι άνθρωποι που εμπλουτίζουν τη ζωή σας
  • Τ ranquility: οι μικρές, στο ενδιάμεσο στιγμές, όπως απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα καλό βιβλίο
  • S urprise: η απρόσμενη ή ένα ωραίο υπέρ

Όταν αναγράφετε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, σημειώνει ο Hennings, φροντίστε επίσης να σημειώσετε γιατί αυτό σας κάνει ευγνώμονες.

 Χαιρετίστε όλους όσους συναντάτε
  • Είτε κουνάτε είτε χαμογελάτε σε ξένους που περνούν ή λένε «καλημέρα» σε όλους που μπαίνουν στο γραφείο, προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τους γύρω σας όταν τους δείτε .
  • Με αυτόν τον τρόπο, θα παρατηρήσετε ότι μπορεί να αισθάνεστε πιο παρόντες και συνδεδεμένοι με τους γύρω σας, ακόμα κι αν δεν έχετε στενή σχέση μαζί τους.
Συμμετέχετε στην αυτο-φροντίδα
  • Συχνά σκεφτόμαστε την αυτοεξυπηρέτηση ως μανικιούρ και θεραπείες σπα (που είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι καταστροφής). Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τζάκσον, η καθημερινή αυτοεξυπηρέτηση ξεπερνά πολύ το περιποιητικό. Είναι επίσης το να τρώτε καλά και να έχετε αρκετή διατροφή για να υποστηρίξετε τον εγκέφαλο και το σώμα σας.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές αυτοφροντίδας

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ