Λονδίνο: Τον σταμάτησαν για έλεγχο – «Άφωνοι» οι αστυνομικοί με αυτό που βρήκαν στις τσάντες

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κατέσχεσε σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία των αστυνομικών δυνάμεων της βρετανικής πρωτεύουσας. 

Ο Ruslan Shamsutdinov έβγαινε από ένα σπίτι στο Φούλαμ, και «πάλευε» να μεταφέρει βαριές τσάντες, τις οποίες άφησε τελικά σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Τότε οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο, έμειναν άφωνοι από το τεράστιο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια έκαναν έρευνα και στο διαμέριμσμα από όπου βγήκε και ανακάλυψαν ένα ολόκληρο σύστημα ξεπλύματος χρήματος.

Επίσης, στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν 39.000 ευρώ και περισσότερες από 8.000 βρετανικές λίρες, σύμφωνα με το CNN.

«Στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας επιχείρησης κατά του εγκλήματος όπλων και της μεγάλης κλίμακας προμήθειας ναρκωτικών κατηγορίας Α σε όλο το Λονδίνο, κατασχέθηκαν πάνω από πέντε εκατομμύρια λίρες από μια διεύθυνση στο Fulham. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση μεμονωμένων μετρητών από την Μητροπολιτική Αστυνομία και πιστεύω μία από τις μεγαλύτερες σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο επιθεωρητής ντετέκτιβ Τζέισον Πρινς, από την Ειδική Διοίκηση Εγκλήματος.

Τρεις άνδρες,ο Ruslan Shamsutdinov, ο Sergejs Auzins και ο Serwan Ahmadi καταδικάστηκαν την Παρασκευή στο δικαστήριο, αφού ομολόγησαν για τις εγκληματικές ενέργειες. Ο Shamsutdinov, 36 ετών, έλαβε ποινή φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών, ο Auzins, 46 ετών καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών, και ο Ahmadi, 35 ετών, σε φυλάκιση δύο ετών και 150 ώρες απλήρωτης εργασίας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ