Κορωνοϊός Βιετνάμ: Ανακαλύπτει νέα υβριδική παραλλαγή «εξαιρετικά μεταδοτική»


Κορωνοϊός Βιετνάμ: Η παραλλαγή Indian Coronovirus βρέθηκε σε 44 χώρες: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Οι παραλλαγές κορωνοϊού θεωρούνται πιο επικίνδυνες από την αρχική έκδοση του ιού, επειδή είναι πιο μεταδοτικές, θανατηφόρες ή ικανές να ξεπεράσουν ορισμένες προστασίες εμβολίων – Το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ δήλωσε το Σάββατο ότι εντόπισε μια νέα παραλλαγή κορωνοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα αεροπορικώς και είναι ένας συνδυασμός παραλλαγών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η παραλλαγή πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για το πρόσφατο κύμα των περιπτώσεων COVID-19 στη χώρα, αναφέρει το CTV News Canada. Αφού περιελάμβανε τον ιό για το μεγαλύτερο μέρος του 2020, από τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, το Βιετνάμ αντιμετωπίζει τώρα μια αύξηση των λοιμώξεων.

Πάνω από 6.700 θετικά κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 47 θανάτων έχουν αναφερθεί στο Βιετνάμ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν συμβεί από τον Απρίλιο.

Ο ιός προκάλεσε νέες επιδημίες σε περισσότερα από τα μισά εδάφη του, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών ζωνών και μεγάλων πόλεων, όπως το Ανόι και η πόλη Χο Τσι Μινχ. «Ανακαλύψαμε μια νέα υβριδική παραλλαγή από τα στελέχη της Ινδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Nguyen Thanh Long, σε εθνική συνάντηση για την πανδημία το Σάββατο, σύμφωνα με το The Guardian.

«Το χαρακτηριστικό αυτού του στελέχους είναι ότι εξαπλώνεται γρήγορα στον αέρα. Η συγκέντρωση του ιού στο υγρό του λαιμού αυξάνεται γρήγορα και εξαπλώνεται πολύ έντονα στο περιβάλλον.”

Ο Long είπε επίσης ότι πριν από αυτήν την τελευταία ανακάλυψη, υπήρχαν επτά γνωστές παραλλαγές κορωνοϊού στο Βιετνάμ, συγκεκριμένα, οι B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 – γνωστές ως παραλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, B.1.351, A. 23.1 και B.1.617.2 – η «ινδική παραλλαγή».

Ο Long είπε ότι οι αρχές θα ανακοινώσουν σύντομα το όνομα και τα λεπτομερή χαρακτηριστικά της νέας παραλλαγής.

Τα νέα από το Βιετνάμ έρχονται καθώς η Ινδία συνεχίζει να αγωνίζεται αφού ο κορωνοϊός κατακλύζει τα νοσοκομεία και δημιούργησε μια τρομερή έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού στη χώρα, αναφέρει το The Hill.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ