Lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα σε περίπτωση «έκρηξης» κορονοϊού – Ποιες περιοχές προβληματίζουν

Συναγερμό για νέες τοπικές εξάρσεις του κορονοϊού σε πέντε περιοχές της χώρας σήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Τον προβληματισμό του για την αύξηση του ιικού φορτίου σε πέντε περιοχές της χώρας εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες δείχνουν ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχουν κάποιες περιοχές που μας προβληματίζουν, καθώς τα τοπικά επιδημιολογικά στοιχεία κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Ειδικότερα, δείχνουν αύξηση και όχι μείωση του ιικού φορτίου, είτε μικρή, είτε μεγάλη αύξηση. Τις τελευταίες πέντε μέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στο Δήμο Ρόδου κατά 43%, στο Δήμο Μυτιλήνης κατά 36%, στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου κατά 50%. Το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή το τελευταίο πενθήμερο εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρείται και στο Δήμο Τροιζηνίας, όπου παρά τον μικρό αριθμό τους, τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερτριπλασιαστεί. Τέλος, στο Δήμο Χανίων αυτή τη στιγμή έχουμε 213 ενεργά κρούσματα, όταν στις 20 Μαΐου είχαμε 169, δηλαδή έχουμε μία αύξηση καταγεγραμμένη τα τελευταία 24ωρα της τάξης του 26%.

«Απευθύνουμε έκκληση, θερμή παράκληση στους κατοίκους της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Τροιζηνίας, των Χανίων και της Σύρου, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και συνεπείς όσον αφορά στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα»|, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλίας.

Οι περιοχές αυτές είναι:

  • Δήμος Ρόδου: Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 43%.
  • Δήμος Μυτιλήνης: Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 36%.
  • Περιφερειακή Ενότητα Σύρου: Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 50%.
  • Δήμος Τροιζηνίας: Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός, τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί εκθετική αύξηση καθώς οι νέες μολύνσεις έχουν υπερτριπλασιαστεί.
  • Δήμος Χανίων: Σήμερα έχει 213 ενεργά κρούσματα, ενώ στις 20 Μαϊου είχε 169. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση της τάξης του 26%.

Αυστηρά μέτρα σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, που είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 24:00 μέχρι και τις 06:00
  • Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνον καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο με όλα τα προβλεπόμενα αυστηρά πρωτόκολλα που προβλέπονται βάσει ΕΟΔΥ για την εστίαση.
  • Μέγιστος αριθμός ατόμων τέσσερα (4) άτομα ανά τραπέζι, πλην οικογενειών που επιτρέπονται έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδηλώσεις (live party, πανηγύρεις, λιτανείες, συναυλίες)
  • Απαγόρευση της συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό χώρο.
  • Αναστολή των οικοδομικών εργασιών.
  • Αναστολή θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες με την παρουσία έως και εννιά ατόμων και τους θρησκευτικούς λειτουργούς

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ