Κορονοϊός – Μανωλόπουλος: Τέλος καλοκαιριού οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών


«Είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εφήβων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Φαρμακολογίας 

Για το θέμα των εμβολιασμών των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος ο οποίος τόνισε ότι οι αποφάσεις για τις διαδικασίες θα ληφθούν στο τέλος του καλοκαιριού.

«Είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εφήβων. Η κοινωνία έχει φοβηθεί με αυτό το ενδεχόμενο λόγω των συζητήσεων που έχουν γίνει για τα εμβόλια, όμως πρέπει να δούμε και τα θετικά. Αν τελικά προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς, θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο. Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 12-16 ετών. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία για να μπορέσουμε να προτείνουμε τον εμβολιασμό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή το βάρος πρέπει να δοθεί στον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών. Παράλληλα ο κ. Μανωλόπουλος τοποθετήθηκε και στην διαδικασία εμβολιασμού των νέων -κάτω των 30 ετών- με το εμβόλιο της Johnson&Johnson την ώρα που έχουν καταγραφεί περιστατικά θρομβώσεων και με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ο ίδιος επισήμανε ότι ναι μεν είναι παρόμοιας τεχνολογίας εμβόλιο με αυτό της Astra Zeneca κι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θρομβώσεων με θρομβοπενία, αλλά έχει μια σημαντική διαφορά. «Τα περιστατικά με το Johnson& Johnson είναι δέκα φορές πιο σπάνια. Αν με το AstraZeneca τα περιστατικά είναι 1 στα 100.000, με το Johnson& Johnson είναι 1 στο 1.000.000», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ