Γιαμαρέλλου: Οι έγκυες να κάνουν το εμβόλιο mRNA

Αναφορικά με τις εγκύους η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι θα πρέπει να εμβολιάζονται με εμβόλια τεχνολογίας mRNA.

Για το θέμα των εμβολιασμών, τη χρήση μάσκας στα γυμναστήρια, το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στο νοσηλευτικό προσωπικό και την επιλογή εμβολίου στις εγκύους μίλησε στην ΕΡΤ, η Ελένη Γιαμαρέλλου, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Η χρήση της μάσκας στα γυμναστήρια

«Kαταρχήν η μάσκα δεν επιβαρύνει την αναπνοή. Μαζί με τα εστιατόρια και τα μπαρ έρχονται τέταρτα τα γυμναστήρια σε επικινδυνότητα για τη μετάδοση του ιού. Με το δεδομένο ότι μεν πάνε καλύτερα οι αριθμοί, αλλά το τέταρτο κύμα παραμονεύει. Το γυμναστήριο είναι χρήσιμο, βοηθάει. Αλλά με δεδομένο όταν ξέρουμε ότι το γυμναστήριο μπορεί να είναι εστία μετάδοσης, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι προδιαγραφές ασφάλειας που βγήκαν για τα γυμναστήρια είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».

Το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος

«Για να πει κανείς ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο του τέταρτου κύματος της πανδημίας θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου από το 85% των ενηλίκων… Αυτή τη στιγμή έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού. Με βάση την επάρκεια των εμβολίων θα καταφέρουμε να τελειώσουμε το καλοκαίρι. Είμαστε τέταρτοι στην κατάταξη στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς, αλλά στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών είμαστε 27οι. Πρέπει να μην φοβόμαστε», εξήγησε η κ. Γιαμαρέλλου.

Για το νοσηλευτικό προσωπικό

Όσον αφορά το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμένων στα νοσοκομεία η καθηγήτρια Παθολογίας δήλωσε: «Ένα ποσοστό του νοσηλευτικού προσωπικού -και αυτό φοβάται- το 35% που μένει ανεμβολίαστο είναι αρκετά υψηλό ποσοστό μπορεί να μεταδώσουν τον ιό. Πρέπει και το νοσηλευτικό προσωπικό να μην φοβούνται. Να πάνε να εμβολιαστούν γι’ αυτούς και για τους γύρω τους. Ο εμβολιασμός είναι θέμα αλληλεγγύης»

Μιλώντας, τέλος, για τις εγκύους η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι θα πρέπει να εμβολιάζονται με εμβόλια τεχνολογίας mRNA.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ