Πσνελλαδικές Εξετάσεις: Τι αλλάζει για τους υποψηφίους που θέλουν αστυνομική ή στρατιωτική σχολή


Αλλαγές για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που διεκδικούν την εισαγωγή σε αστυνομική ή στρατιωτική σχολή

Μια σημαντική αλλαγή για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του επόμενου σχολικού έτους που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους σε αστυνομική ή στρατιωτική σχολή ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση αρχής γενομένης από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, η διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) θα διεξάγονται το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2022, οι ΠΚΕ θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

Η αλλαγή προβλέπεται από τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 σύμφωνα με τα οποία θεσπίστηκε ότι από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όσον αφορά στις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μετά την έκδοση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία εγκρίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο για το επόμενο έτος.

Διευκρινίζεται, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι, οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2021, θα συμμετέχουν σε ΠΚΕ, οι οποίες θα διενεργηθούν μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, όπως ακριβώς τα προηγούμενα έτη (εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εντός Ιουνίου ή Ιουλίου).

Το πρόγραμμα των ΠΚΕ για το τρέχον έτος θα ανακοινωθεί στην Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ