Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Όταν τα πράγματα ζορίζουν, κάντε μια βόλτα στη θάλασσα [vid]


Σύμφωνα με μια μελέτη που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Health & Place τα άτομα που ζουν κοντά στο νερό και ειδικότερα το θαλασσινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν προκλήσεις ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης. Συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο δείγμα 26.000 Βρετανών πολιτών έδειξε ότι το 22% αυτών που ζουν λιγότερο από ένα μίλι μακριά από τη θάλασσα είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν ζητήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη, σε σύγκριση με εκείνους που ζουν μακριά από το θαλασσινό τοπίο.

Η θαλασσοθεραπεία, η χρήση δηλαδή του θαλασσινού νερού ως τόπου θεραπείας αναφέρεται ότι συνίσταται τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα. Οι βουτιές στο θαλασσινό νερό και τον ωκεανό έχουν συνταγογραφηθεί ως μέθοδοι θερεαπείας διαφορετικών δερματικών παθήσεων και τρόποι αναζωογόνησης του σώματος και της ψυχής. Το θαλασσινό νερό είναι εμπλουτισμένο με ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, τα οποία βοηθούν στη φυσική θεραπεία των προβλημάτων του δέρματος, από την ακμή έως και το έκζεμα. Την ίδια στιγμή, ο θαλασσινός αέρας, πλούσια πηγή αρνητικών ιόντων, μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση ενός πλήθους προκλήσεων υγείας, ψυχικών και σωματικών.

Στο παρελθόν, η θέα στον ωκεανό και η εγγύτητα με τη θάλασσα και το θαλασσινό νερό θεωρούνταν ως μια αποτελεσματική θεραπεία για διάφορες παθήσεις, από τη φυματίωση έως τη μελαγχολία. Πιο πρόσφατα, η άγρια ​​κολύμβηση – είτε πρόκειται για κολύμβηση στον ωκεανό είτε στο ποτάμι ή σε λίμνη – λέγεται ότι μπορεί να ενισχύσει την ψυχική υγεία. Ειδικότερα, τα στοιχεία δεικνύουν ότι το ανοιχτό νερό σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ