Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος μετά την απολογία του για τη βίλα στη Σύρο

Ελεύθερος χωρίς κανένα όρο αφέθηκε μετά τη σημερινή απολογία του για διαφορετική υπόθεση ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος, για υπόθεση η οποία αφορά στην πώληση του ακινήτου στη Σύρο, το 2016

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Μαρία Τόλια κάλεσε την πρώην υπουργό Άμυνας και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου προκειμένου να απολογηθούν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προερχόμενου από δωροδοκία, που φέρεται να έλαβε κατά τη διάρκεια όχι μόνο της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο κ. Παπαντωνίου δωροδοκείτο για δέκα χρόνια από το 1994 ως το 2004 και επιχείρησε να «καθαρίσει» τα χρήματα μέσω της αγοραπωλησίας της βίλας στη Σύρο.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο κ. Παπάντωνιου αναφέρει: «Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «νομικά ανυπόστατη».

Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία. Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου.

Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να «καταδώσουν» ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών.

Διατάχθηκαν προφυλακίσεις με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν. Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ