Μαρία Θεοδωρίδου: Οι όροι για να εμβολιαστούν τα παιδιά


Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα ξεκίνησε εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 44χρονης στην Κρήτη, που έχασε τη ζωή της από θρομβοπενία μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ακούγονται έντονα για τον εμβολισμό των παιδιών. Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά. Πριν από τρεις ημέρες ο ΕΜΑ ενέκρινε την επέκταση της ηλικίας εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών με εμβόλια mRNA.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα παιδιά είναι πολύ υψηλή και φτάνει το 100%. Η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνισης ερευνά τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί για το εμβόλιο της Pfizer σε ηλικίες κάτω των 30 ετών σύμφωνα με τις μελέτες.

Η έγκριση από τον ΕΜΑ δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χώρα να προχωρήσει σε προγραμματισμό έγκρισης. Οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν είναι παράγοντες που αφορούν την ίδια τη νόσο, τη συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά του ιού, τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποτελεσματικότητα και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς.

Ο ΠΟΥ επιμένει ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων.

Έπειτα αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των ατόμων που έχουν νοσήσει, υπενθυμίζοντας ότι δε χρειάζεται να κάνουν δεύτερη δόση.

Ως ημερομηνία διάγνωσης της νόσου θεωρείται η πρώτη ημερομηνία εξέτασης με μοριακό τεστ που έχει καταγραφεί στο επίσημο μητρώο του ΕΟΔΥ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ