O Mάριος Φραγκούλης στην εθνική καμπάνια ενημέρωσης «Άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού – Γίνε Ανάδοχος»


Ο Μάριος Φραγκούλης συμμετέχει αφιλοκερδώς στην εθνική καμπάνια ενημέρωσης «Άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού-Γίνε Ανάδοχος» με στόχο την προώθηση του θεσμού της αναδοχής στην Ελλάδα.

Η καμπάνια υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα.

Την Τρίτη 25 Μαΐου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, παρουσίασε τον νέο θεσμό της Αναδοχής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής. Πρεσβευτές του νέου θεσμού της Αναδοχής θα είναι σε πρώτη φάση τρεις καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ο Μάριος Φραγκούλης, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Γιώργος Περρής. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Επικεφαλής της UNICEF στην Ελλάδα Luciano Calestini.

Με κυρίαρχο στόχο την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που μένουν σε δομές φιλοξενίας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εστιάζει στο θεσμό της Αναδοχής. Μετά την υλοποίηση του νέου συστήματος Υιοθεσιών-Αναδοχών που επέτρεψε σε λιγότερο από ένα χρόνο σε σχεδόν 700 παιδιά να βρουν τη δική τους οικογένεια, το 2021 καθιερώνεται ο νέος θεσμός για την Αναδοχή με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω Εθνικής Καμπάνιας Ενημέρωσης – με τη συνεργασία της UNICEF στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος “Child Guarantee” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – ώστε να βρούμε στη χώρα μας «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου:

«Η αναδοχή είναι πάνω απ’ όλα πράξη αγάπης, πράξη φροντίδας και ανιδιοτέλειας. Είναι η πράξη που βγάζει το παιδί από το ίδρυμα και το εντάσσει στην κοινωνία».

Ο Μάριος Φραγκούλης, ο Έλληνας ερμηνευτής που έχει συμπράξει στην 30χρονη πορεία του με μερικές από τις πιο σημαντικές ορχήστρες στον πλανήτη συγκλονίζοντας το κοινό στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Royal Albert Hall και σε δεκάδες άλλες αίθουσες από την Αμερική ως την Ασία, δέχτηκε από την πρώτη στιγμή με χαρά να συμμετάσχει στην καμπάνια ευαισθητοποίησης, δηλώνοντας για την δική του συμμετοχή: «Συμμετέχω στην καμπάνια αυτή επειδή πιστεύω πολύ σε αυτήν την πρωτοβουλία και θεωρώ ότι η υλοποίησή της γίνεται από ικανούς ανθρώπους και άξιους να τηρήσουν τη δέσμευση που προκύπτει από κάτι τόσο σημαντικό. Η γνωριμία μου με την υφυπουργό κ.Δόμνα Μιχαηλίδου με έκανε να την εμπιστευθώ. Ακούγοντας τα όσα είπε για τα παιδιά και για το πόσο εύκολος έχει γίνει πλέον ο τρόπος αναδοχής συγκινήθηκα και ένιωσα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή ενός παιδιού και εδώ, στη χώρα μας. Καθώς και ο ίδιος έχω υπάρξει παιδί ανάδοχων γονέων, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Τώρα είναι ευκολότερο από ποτέ να αλλάξει η ζωή ενός παιδιού που το έχει ανάγκη. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χώρος στο σπίτι μας. Και πολύς χώρος στην καρδιά μας.»

Την παρουσίαση του νέου θεσμού της αναδοχής, συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

Μάθε περισσότερα για το θεσμό της αναδοχής στο paidi.gov.gr

Follow Mario Frangoulis:

mariofrangoulis.com

Facebook

Instagram

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ