Τάσος Μπερδέσης: Στην έκθεση της ΕΛΑΣ, ανάμεσα στα 500 ονόματα του οργανωμένου εγκλήματος ο πυγμάχος


Στον κατάλογο με τα 500 άτομα, που περιέχει η έκθεση του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία παραδόθηκε στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περιλαμβάνεται το όνομα του 39χρονου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση που εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βάρη.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ γίνεται αναφορά από το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας στην υπόθεση του 2015, στην οποία είχε περιληφθεί και ο 39χρονος, καθώς είχαν προκύψει επαφές του με συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση.

Αν και για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 39χρονος είχε αθωωθεί, αποτελούσε πάντα ένα άτομο με ενδιαφέρον για τις αστυνομικές Αρχές.

Την ίδια ώρα, 17 συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν το 2017, ενώ σε 14 δολοφονίες χρησιμοποιήθηκε πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, που όπως φαίνεται τείνει να εξελιχθεί σε όπλο – «ταυτότητα» στα ξεκαθαρίσματα της μαφίας.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Το «κουβάρι» της στυγερής δολοφονίας του 39χρονου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση στη Βάρη, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές.

Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν το όπλο του εκτελεστή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες. Επίσης, οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία για τη διαδρομή των δραστών αλλά και το όχημα.

Εδώ σκότωσαν τον Τάσο Μπερδέση

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 39χρονος βρισκόταν στον γυμναστικό σύλλογο «Αίολος» στη Βάρη, όταν ξαφνικά άρχισε να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του για να πάρει κάτι που είχε ξεχάσει.

Όταν άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, τον πλησίασε ένα γκρι τζιπ. Τότε, ένας άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κατέβηκε από το τζιπ και πυροβόλησε 14 φορές με στόχο τον 39χρονο πυγμάχο, ο οποίος έπεσε νεκρός ακριβώς δίπλα από την πόρτα του συνοδηγού του αυτοκινήτου του.

Ο ένοπλος μετά τους πυροβολισμούς επιβιβάστηκε στο τζιπ, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες (όπως προέκυψε από τους 14 κάλυκες των 7,62 mm που συνελέγησαν από το Ανθρωποκτονιών) ήταν Καλάσνικοφ.

Οι δράστες χαρακτηρίζονται «επαγγελματίες».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι γνώριζαν το πρόγραμμα του πυγμάχου και επέλεξαν να του επιτεθούν σε ένα σημείο που του ήταν «οικείο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ