Επίσκεψη της Ζωής Ράπτη στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε σήμερα 31/5/21, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

Η Υφυπουργός Υγείας μοίρασε στους μαθητές και μαθήτριες ενημερωτικό τετράδιο, το οποίο περιλαμβάνει μηνύματα αγωγής υγείας κατά του καπνίσματος και προστασίας από το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα.

Το ενημερωτικό αυτό τετράδιο “Μαθαίνω να Μην Καπνίζω”, σχεδιάστηκε με επιμέλεια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα. Έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και εκτυπώθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων για να διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές της ΣΤ ΄τάξης του Δημοτικού, των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της χώρας.

Η διανομή για το έτος 2021, σε όλα τα σχολεία της χώρας, έγινε σε συνεργασία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η Υφυπουργός Υγείας και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων συνομίλησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ η εκδήλωση διανομής έγινε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου, της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου κας Ε. Βλάχου -Σταματάκη, του Διευθυντή του σχολείου κ. Α. Γρίβα και των δασκάλων των μαθητών.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ