Κορωνοιός Πανδημία : Όσα πρέπει να ξέρετε πριν τις διακοπές σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι άνθρωποι όταν ταξιδεύουν είναι η το αν είναι εμβολιασμένοι αν και οι περισσότεροι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να λάβουν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Το δεύτερο εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, που σημαίνει δύο δόσεις είτε των εμβολίων Pfizer ή Moderna είτε μία δόση του εμβολίου.

Το τρίτο πράγμα που  θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι οι υποκείμενες συνθήκες υγείας, δηλαδή  εάν υπάρχει χρόνια αναπνευστική κατάσταση ή παχυσαρκία, πρέπει να είστε προσεκτικοί, επειδή εάν κολλήσετε το κορωνοιό, είναι πιο πιθανό να κάνετε επιπλοκές.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι αν θα υπάρχουν μη εμβολιασμένα μέλη στο ταξιδιωτικές σαςδιακοπές, συμπεριλαμβανομένων παιδιών ή άλλων ατόμων που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για έναν συγκεκριμένο λόγο. Συνιστάται αυτά τα άτομα να φορούν μάσκες ακόμα εάν πρόκειται να είναι σε κλειστούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα με μεγάλα πλήθη.

  • Τα παιδιά, ως επί το πλείστον, έχουν απαλλαγεί από τα σοβαρά αποτελέσματα της μόλυνσης με COVID-19, και εάν τα άτομα γύρω τους εμβολιάζονται, ο κίνδυνος τους είναι ακόμη χαμηλότερος να μολυνθούν.
  • Εάν πρόκειται να βρίσκεστε σε έναν πολυσύχναστο εσωτερικό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μπορεί να είναι συνετό να έχετε τα παιδιά να φορούν μάσκα εάν μπορούν να το κάνουν.

Πότε πρέπει τα εμβολιασμένα άτομα να εξακολουθούν να φορούν μάσκα
  • Ακόμα και αν έχει εμβολιαστεί, είναι σημαντικό να φοράτε μάσκες όταν βρίσκεστε σε μέσα μεταφοράς
  • Εάν οι άνθρωποι έχουν κάποιο είδος υποκείμενης ιατρικής κατάστασης – όπως σοβαρό άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και σκοπεύουν να βρίσκονται σε πολυσύχναστο εσωτερικό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα ήταν καλό να φορέσεσουν μάσκα.
  • Τα περισσότερα εμβολιασμένα μέλη της κοινωνίας θα πρέπει να αισθάνονται άνετα να κάνουν την κανονική τους ζωή ξανά και αυτό θα πρέπει να ενθαρρύνει αυτά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθεί βίντεο για τον Κορωνοιό

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here