Ψυχική υγεία : Αυτοί είναι οι παράγοντες που στρεσάρουν τους φοιτητές

Οι ειδικοί λένε ότι το άγχος, οι προσδοκίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν περισσότερο άγχος στους σημερινούς φοιτητές. Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε , 33 τοις εκατό των μαθητών  έφερε στο φώς ότι αισθάνονταν κατάθλιψη τους προηγούμενους 12 μήνες που ήταν δύσκολο να λειτουργήσουν.

Πιο συγκεκριμένα σχεδόν το 55 τοις εκατό ανέφεραν ότι αισθάνονται συντριπτικό άγχος, ενώ το 87 τοις εκατό ανέφεραν ότι αισθάνονται συγκλονισμένοι από τις ευθύνες τους.

Η πίεση για επιτυχία
  • Η πίεση για επιτυχία κατά τη διάρκεια του σχολείου είναι συχνά συντριπτική. Γνωρίζω, ότι οι μαθητές περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους ανησυχώντας για το πώς να προσθέσουν πράγματα στο βιογραφικό τους, αντί να ανησυχούν για το πώς να βελτιώσουν τον εαυτό τους ως άτομα.

Τρόπος ζωής

  • Ο αυξανόμενος αριθμός επιλογών για τους νέους και η έλλειψη σαφούς «τρόπου ζωής» θα μπορούσαν να προκαλέσουν υπαρξιακή κατάθλιψη ή άγχος.

Η πίεση αυξάνεται πριν από το κολέγιο
  • Για φοιτητές με προβλήματα ψυχικής υγείας, το κολέγιο  δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνει να βιώσουν υπερβολικό άγχος

Στα επόμενα εξάμηνα [του κολλεγίου], όταν έχετε εγκατασταθεί και έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας, συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε αυτό το δίχτυ ασφαλείας.

Τα κοινωνικά μέσα μπορούν να αυξήσουν το άγχος
  • Η αυξανόμενη παρουσία των κοινωνικών μέσων και του Διαδικτύου συνέβαλε μόνο στην πίεση που νοίωθανε οι φοιτητές.
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν έναν πιο γρήγορο κόσμο γενικά, έτσι με αυτόν τον τρόπο, νομίζω ότι υπάρχουν περισσότεροι στρες από πριν για ασθενείς που μπορεί να υποφέρουν με κατάθλιψη ή άγχος», είπε.
  • Ενώ το Διαδίκτυο μπορεί να μην προκαλεί ψυχική ασθένεια, ο Henriques πιστεύει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τεχνολογία γενικά ενδέχεται να επιδεινώσουν τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα ορισμένων μαθητών ή να τους αναγκάσουν να ανέβουν στην επιφάνεια.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχική υγεία των φοιτητών

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here