Σκληρές εικόνες: Φονική επίθεση σε υπουργό, με θύμα την κόρη του, στην Ουγκάντα


Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε αυτοκίνητο που μετέφερε υπουργό της κυβέρνησης της Ουγκάντας, στο πλαίσιο μιας απόπειρας αυτοκτονίας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ίδιου και τον θάνατο της κόρης και του οδηγού του, όπως ανέφεραν ο στρατός και τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, o τοπικός τηλεοπτικός σταθμός NBS μετέδωσε ότι τέσσερα άτομα σε μοτοσικλέτες «γάζωσαν» το όχημα όπου βρισκόταν ο στρατηγός Κατούμπα Ουαμάλα, υπουργός Έργων και Μεταφορών, στο προάστιο Καμπάλα του Κισάσι.

Ο πρόεδρος Γιοουέρι Μουσέβενι καταδίκασε την επίθεση, αποδίδοντάς την σε εγκληματίες, τρομοκράτες και «γουρούνια που δεν δίνουν αξία στη ζωή». Σε ανάρτηση στο Twitter υποστήριξε πως οι αρχές ήδη είχαν στοιχεία για τους δράστες.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κυκλοφορήσει ευρέως εικόνες από το συμβάν. Ο σταθμός NTV Uganda μετέδωσε εικόνες με τον ίδιο να μιλά από το νοσοκομείο, λέγοντας πως «επέζησα, χάσαμε τη Μπρέντα…οι κακοί το έκαναν, μα ο θεός μου έδωσε δεύτερη ευκαιρία».

Αξιωματούχος της κυβέρνησης είπε ότι ένας ντόπιος τραυματίστηκε επίσης και ήταν στο νοσοκομείο.

Ο Ουαμάλα κάποτε ήταν αρχηγός της αστυνομίας της Ουγκάντας, που έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει χώρα ανεξιχνίαστες δολοφονίες και μυστηριώδεις θάνατοι υψηλόβαθμων αξιωματούχων στη χώρα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν εικασίες για τους δράστες και τα κίνητρά τους. Μεταξύ των θυμάτων ήταν ένας βουλευτής, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο κορυφαίος δημόσιος κατήγορος της χώρας, μουσουλμάνοι ηγέτες και άλλοι. Σχεδόν όλες οι δολοφονίες έγιναν από άτομα σε μοτοσικλέτες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ