Θεσσαλονίκη: Απίστευτο και όμως αληθινό! Σήκωσε το καπάκι της τουαλέτας και είδε τυφλίτη!


Ένας τυφλίτης εγκλωβίστηκε σε βόθρο με αποτέλεσμα να αναζητήσει την έξοδο μέσω της λεκάνης ενός σπιτιού στα Πεύκα Θεσσαλονίκης.

Μπροστά σε ένα… όχι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο βρέθηκε μία κοπέλα σήμερα το μεσημέρι στα Πεύκα Θεσσαλονίκης.

Όταν πήγε στο μπάνιο του σπιτιού της και σήκωσε τη λεκάνη της τουαλέτας ξεπρόβαλε ξαφνικά ένα… κεφάλι ερπετού. Η ίδια κατατρόμαξε, θεωρώντας πως είναι φίδι, και φώναξε εθελοντές για να το περισυλλέξουν.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο εθελοντής της Δράσης για την Άγρια Ζωή, Στέλιος Γερονυμάκης, επρόκειτο για τυφλίτη, μία άποδη σαύρα που δεν συγκαταλέγεται στην οικογένεια των φιδιών, παρά την εσφαλμένη εντύπωση πολλών.

«Το συγκεκριμένο σπίτι είχε βόθρο και οι ιδιοκτήτες είχαν βάλει περιμετρικά πέτρες και φυτά ως διακοσμητικά. Το ερπετό, που τρέφεται με σαλιγκάρια, αναζήτησε εκεί την τροφή του και ενδεχομένως έπεσε στην τρύπα που είχε ο βόθρος» εξηγεί ο εθελοντής. Όπως λέει μάλιστα περίμενε περίπου μία ώρα μέχρι να… απεγκλωβίσει τον τυφλίτη. «Ο τυφλίτης δεν μπορεί να κάτσει για πολλή ώρα στο νερό. Έβγαζε λοιπόν κατά διαστήματα το κεφάλι του για να ανασάνει και ξαναέμπαινε στο νερό για να προστατευτεί». Μετά από επιμονή του εθελοντή, το μικρό ερπετό κουράστηκε και… παραδόθηκε. Ο λόγος μάλιστα που ο τυφλίτης δεν πνίγηκε ήταν πως η ιδιοκτήτρια έλειπε μέρες οπότε κανείς δεν τράβηξε το καζανάκι, κάτι που απέφυγε και η ίδια όταν είδε το ερπετό.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Γερονυμάκη η άμυνα του ερπετού είναι η ταχύτητά του. «Δεν βλέπεις εύκολα έξω στη φύση τον τυφλίτη. Μας αποφεύγει συστηματικά» λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν έχει ούτε δόντια ούτε δηλητήριο, παρά μόνον σκληρά ούλα, και συνεπώς είναι ένα άκακο ζώο.

Μετά την περιπέτειά του, ο τυφλίτης αφέθηκε ελεύθερος ξανά στη φύση για να αναζητήσει την τροφή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ