Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει τις πρωτοβουλίες του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, πήρε μέρος σε τηλεδιάσκεψη των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ στην οποία συζητήθηκε η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 14 Ιουνίου.

Κατά τη συζήτηση για την διαδικασία «ΝΑΤΟ 2030», ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η χώρα μας υποστηρίζει την υλοποίηση νέας γενιάς επιχειρησιακών σχεδίων, που θα καλύπτουν όλη την Ευρώπη, και θα λαμβάνουν υπόψη και νέες εστίες ανησυχίας των Νότιων Συμμάχων, όπως η τρομοκρατία και το φαινόμενο των μαζικών μεταναστευτικών ροών.

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε τους φιλόδοξους στόχους που αναμένεται να εγκρίνει η Συμμαχία, όσον αφορά στη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών στην ανθεκτικότητα (resilience) κρίσιμων κρατικών δομών και υπηρεσιών, και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια.

Στο πεδίο των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η χώρα μας θα υποστηρίξει τις σχεδιαζόμενες πρωτοβουλίες που θα έχουν στόχο την πολυμερή συνεργασία σε νέα προγράμματα αμυντικών δυνατοτήτων μεταξύ Συμμάχων. Επίσης, εκτίμησε ότι ο σαφής προσανατολισμός του ΝΑΤΟ στις ονομαζόμενες «αναδυόμενες τεχνολογίες» προσφέρει νέες ευκαιρίες εξωστρέφειας στην αμυντική βιομηχανία των χωρών της Συμμαχίας και ειδικά σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την υποστήριξη της χώρας μας στην προοπτική επέκτασης του συμμαχικού συστήματος διανομής καυσίμων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι οι υποδομές στην Βόρειο-Ανατολική Ελλάδα προσφέρουν σημαντικές και οικονομικά βιώσιμες επιλογές για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here