Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας: Ξεκινούν μελέτη που αναμιγνύει τα αναμνηστικά σχήματα εμβολίων COVID-19


Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας: Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) έχουν ξεκινήσει μια μελέτη σε πρώιμο στάδιο που δοκιμάζει μικτά προγράμματα αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων. Ο στόχος είναι να κατανοήσουμε την ασφάλεια και τις ανοσολογικές αντιδράσεις μετά από συνδυασμένα ενισχυμένα σχήματα, σε περίπτωση που απαιτηθούν ενισχυτικά εμβόλια.

Η μελέτη που χρηματοδοτείται από το NIAID περιλαμβάνει περίπου 150 άτομα που έχουν ήδη λάβει ένα από τα εγκεκριμένα σχήματα εμβολίων COVID-19 που αναπτύχθηκαν από την Pfizer, τη Moderna ή την Johnson & Johnson. “Παρόλο που τα εμβόλια που εγκρίνονται σήμερα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προσφέρουν ισχυρή προστασία έναντι της COVID-19, πρέπει να προετοιμαστούμε για τη δυνατότητα να χρειαστούν ενισχυτικές βολές για την καταπολέμηση της εξασθενημένης ανοσίας και για να συμβαδίσουμε με έναν εξελισσόμενο ιό”, δήλωσε σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη ο Δρ Anthony S Ο Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID).

“Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής αποσκοπούν στην ενημέρωση των αποφάσεων της δημόσιας υγείας σχετικά με την πιθανή χρήση μικτών χρονοδιαγραμμάτων εμβολίων σε περίπτωση που αναφέρονται οι αναμνηστικές δόσεις.”

Κάθε ομάδα εμβολίων θα αποτελείται από περίπου 25 άτομα ηλικίας 18-55 ετών και περίπου 25 άτομα ηλικίας 56 ετών και άνω. Τρεις έως πέντε μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό των συμμετεχόντων, θα λάβουν μία εφάπαξ δόση του αναμνηστικού εμβολίου της Moderna.

Πρόσθετοι όγκοι μελέτης θα μπορούσαν να προστεθούν καθώς τα εμβόλια έχουν λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης από το FDA ή τα εμβόλια ειδικά για παραλλαγές ετοιμάζονται για αξιολόγηση, σύμφωνα με το NIH. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη μπορούν να συμμετάσχουν στη δοκιμή σε ξεχωριστή ομάδα.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να χορηγήσουν το εμβόλιο COVID-19 δύο δόσεων της Moderna σε αυτήν την ομάδα και 12-20 εβδομάδες αργότερα, να παρακολουθήσουν μια αναμνηστική δόση.

Οι ερευνητές της δοκιμής θα παρακολουθήσουν όλους τους συμμετέχοντες στη μελέτη για ένα έτος μετά τον τελικό εμβολιασμό τους, ελέγχοντας την ασφάλεια και τις πιθανές παρενέργειες.

Οι ερευνητές θα ζητήσουν από τους συμμετέχοντες να υποβάλουν δείγματα αίματος για να παρακολουθήσουν ανοσοαποκρίσεις έναντι κυκλοφορούντων και αναδυόμενων παραλλαγών ιών.

Εάν προκύψουν μολύνσεις COVID-19, οι ερευνητές σκοπεύουν να ακολουθήσουν δείγματα για να προσδιορίσουν εάν παραλλαγές βρίσκονται πίσω από τη λοίμωξη. Το NIH αναμένει προκαταρκτικά αποτελέσματα στα τέλη του καλοκαιριού 2021.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ