Παυλάκης: Δεν πετάμε τις μάσκες το καλοκαίρι – Νομοτέλεια το τέταρτο κύμα από φθινόπωρο

Τι είπε ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης για το ενδεχόμενο να αποχωριστούμε τις μάσκες μέσα στο καλοκαίρι, χαρακτηρίζοντας τη σχετική συζήτηση «ψευδοπρόβλημα»

Ούτε μάσκες θα πετάξουμε ούτε ανοσία της αγέλης θα επιτευχθεί στη χώρα μας το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον καθηγητή Γιώργο Παυλάκη, που χαρακτήρισε τη συζήτηση «ψευδοπρόβλημα».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής υπογράμμισε, ότι όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και η μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.

Για την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό. Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Κάλεσε τους πολίτες να μην φύγουν διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και εκτίμησε ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό παιδιών, είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση κι ότι θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική, αλλά μετά το καλοκαίρι.

«Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων. Πάρα πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες», επεσήμανε ο γιατρός – ερευνητής και χαρακτήρισε την άγνοια κακό σύμβουλο γιατί προκαλεί διάχυτο φόβο.

Ακόμη, χαρακτήρισε νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

Τέλος, τόνισε, πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε οποιαδήποτε περιοχή μια έκρηξη κρουσμάτων, να μείνει ανεξέλεγκτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here