Πανελλαδικές 2021: Πότε θα κάνουν self test οι μαθητές – Πότε θα τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία

Πανελλαδικές 2021: Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές θα πρέπει να προμηθευτούν self test για να λάβουν μέρος

Με αρνητικό self test θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι, μάλιστα, θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ (self test, PCR ή rapid test) κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Πότε θα τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία

Η χορήγηση των self test από τα φαρμακεία στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι τα φαρμακεία δίνουν τα self test στις εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων..

Πώς δηλώνεται το αποτέλεσμα

Οι υποψήφιοι δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή (σ.σ. η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr).

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος.

Υποψήφιοι αίθουσας εξεταστικού κέντρου στην οποία διαγνώστηκε επιβεβαιωμένο/-α κρούσμα/-τα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζουν κανονικά τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here