Ιαπωνία: Ενισχύονται οι φωνές κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών εν μέσω πανδημίας


Ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας εκτίμησε σήμερα ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα υπό την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση «δεν είναι φυσιολογική», σε μια από τις πιο αυστηρές προειδοποιήσεις μέχρι στιγμής για τους κινδύνους που ενέχει η διοργάνωση του διεθνούς αθλητικού γεγονότος.

Οι γιατροί έχουν επισημάνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου μετά την αναβολή τους πέρυσι, θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας της Ιαπωνίας το οποίο ήδη είναι αντιμέτωπο με αριθμό ρεκόρ ασθενών με Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση.

Μόλις το 2,7% των Ιαπώνων έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Απευθυνόμενος σε κοινοβουλευτική επιτροπή ο Σιγκέρου Όμι δήλωσε ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες για ποιο λόγο επιμένουν στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας. «Δεν είναι φυσιολογικό να πραγματοποιούνται Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια τέτοια κατάσταση», τόνισε.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ιάπωνες είναι αντίθετοι στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και ανησυχούν για την είσοδο στη χώρα δεκάδων χιλιάδων αθλητών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων, την ώρα που την Παρασκευή παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στο Τόκιο και άλλες περιοχές ως τις 20 Ιουνίου.

«Αν πρόκειται να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό αυτές τις συνθήκες (…), τότε πιστεύω ότι είναι ευθύνη των διοργανωτών να περιορίσουν το εύρος του γεγονότος και να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέτρα ελέγχου του κορονοϊού», υπογράμμισε ο Όμι.

Οι δηλώσεις του Όμι, ο οποίος τηρεί γενικά χαμηλό προφίλ, έρχονται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα και των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι επισημαίνουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν «ασφαλείς και σίγουρους» Αγώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ