Κύπρος – Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν 166 δείγματα βρετανικής μετάλλαξης και δύο της Ινδικής


Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου με ανακοίνωσή του σημειώνει πως μετά από πληροφόρηση που έλαβε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σε εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν σε 170 θετικά στον ιό δείγματα, ανιχνεύθηκαν μεταλλάξεις του ιού COVID19.

Συγκεκριμένα:

• Σε 166 δείγματα εντοπίστηκε το αγγλικό στέλεχος (Β.1.1.7)
• Σε 2 δείγματα εντοπίστηκε το ινδικό στέλεχος (Β.1.617.2)
• Σε 2 δείγματα εντοπίστηκε το στέλεχος C.36, που δεν αποτελεί παραλλαγή ανησυχίας (variant of concern)

Τα δείγματα που εξετάστηκαν αφορούν θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 21 Μαΐου. Τα 91 άτομα έχουν μόνιμη κατοικία στην Επαρχία Λευκωσίας, τα 46 άτομα στην Επαρχία Λεμεσού, τα 8 άτομα στην Επαρχία Πάφου, τα 16 άτομα στην Επαρχία Λάρνακας και τα 9 άτομα στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, παρά τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και τους ελέγχους που γίνονται σε επιβάτες που ταξιδεύουν στην Κύπρο, το ενδεχόμενο εισόδου των νέων μεταλλάξεων του ιού στη χώρα παραμένει αυξημένο. Επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι ο εμβολιασμός υψηλού ποσοστού του πληθυσμού και η πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας είναι το ισχυρότερο όπλο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να ανακοπεί η εμφάνιση νέων πιο μεταδοτικών στελεχών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ