Φάρμακο που εισπνέεται και προστατεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 ανακοίνωσε η Ρωσία


Ένα εισπνεόμενο φάρμακο ονόματι Leitragin, που έχει στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση επιπλοκών της Covid-19 ανακοίνωσε η Ρωσία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καταχώρησε το φάρμακο Leitragin για θεραπεία και πρόληψη της πνευμονίας που προκαλείται από τον κορονοϊό, έγραψε στην ιστοσελίδα της η ρωσική Ομοσπονδιακή Ιατρική- Βιολογική Υπηρεσία την Τετάρτη.

«Στις 25 Μαΐου, το εισπνεόμενο φάρμακο Leitragin, που αναπτύχθηκε από την Ομοσπονδιακή Ιατρική- Βιολογική Υπηρεσία καταχωρήθηκε από το υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το νέο φάρμακο προορίζεται για την αντιμετώπιση και πρόληψη της πνευμονίας, που αποτελεί επιπλοκή της ασθένειας του νέου κορονοϊού (Covid-19)» ανέφερε το μήνυμα.

Όπως γράφει το ρωσικό πρακτορείο TASS, το Leitragin είναι το πρώτο φάρμακο με σκοπό να αποτρέπει και να αντιμετωπίζει τη θύελλα κυτοκίνης που προκαλεί η Covid-19. Κλινικές δοκιμές μεταξύ 320 ασθενών με μέτρια συμπτώματα Covid-19 έχουν δείξει ότι δεν έχουν υπάρξει θάνατοι, ούτε περιπτώσεις σοβαρών συμπτωμάτων.

Με πληροφορίες από TASS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ