Την Πέμπτη 10 Ιουνίου μεταφέρουν την 24ωρη απεργία 12 ναυτεργατικά σωματεία

Για την Πέμπτη 10 Ιουνίου μεταφέρουν την 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίησή τους για το εργασιακό νομοσχέδιο τα 12 από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, καθώς οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά για τις 3 Ιουνίου μετατέθηκαν και αυτές για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Ωστόσο, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού που παρουσιάστηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιά όπου είχε κατατεθεί προσφυγή από το Σύνδεσμο των ακτοοπλόων (ΣΕΕΝ) προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο Πέμπτη 03/06 που είχαν εξαγγείλει τα ναυτεργατικά σωματεία, δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά την αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αλλά και αυτή που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Η προσφυγή των ακτοοπλόων κατά την ΠΕΝΕΝ εκδικάστηκε και μετά τις 7:00 το απόγευμα αναμένεται η δικαστική απόφαση. «Είναι φανερό ότι η επιλογή ΣΕΕΝ αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ξεκαθαρίζουμε ως ΠΕΝΕΝ πως σε ό,τι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο τηρήσαμε κατά γράμμα τις διατάξεις του σχετικού νόμου και οποιαδήποτε αμφισβήτηση σε αυτή την κατεύθυνση είναι παντελώς αβάσιμη και ατεκμηρίωτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ.

Προσθέτει επίσης ότι δεν διαπραγματεύεται «ούτε με την κυβέρνηση ούτε με το εφοπλιστικό κεφάλαιο» και ούτε δηλώνει «υποταγή σε όποια δικαστική απόφαση φρενάρει, εμποδίζει, απαγορεύει την πάλη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων της για τα δίκαια αιτήματά της».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ