Επιστρέφει στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών στο Ρέντη


Στο Εφετείο επιστρέφει η υπόθεση της δολοφονίας δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από συμπλοκή με ομογενείς από τη Ρωσία το 2011

Ο Άρειος Πάγος ανέπεμψε την απόφαση στο Εφετείο προκειμένου να μειώσει το ύψος των ποινών που έχουν επιβληθεί, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.

Την ίδια στιγμή, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αιτήσεις αναιρέσεως κατά το σκέλος που αφορούσαν στην ενοχή τους για τις πράξεις της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση των δύο αστυνομικών και της απόπειρας ανθρωποκτονίας των υπόλοιπων αστυνομικών, που καταδίωξαν τους δράστες στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Ρέντη, μετά από ληστεία, στο περίπτερο στις Αχαρνές Αττικής. Την ίδια τύχη είχαν και τα αιτήματα αναγνώρισης ελαφρυντικών, όπως του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης, που προέβαλαν στις αιτήσεις τους οι κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται, ότι δύο εκ των δραστών καταδικάστηκαν ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας των αστυνομικών από το Πενταμελές Εφετείου Αθηνών σε δις ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη και οι υπόλοιποι 9 καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έτη φυλάκισης έως 8 χρόνια κάθειρξη.

Ωστόσο, μετά την έναρξη ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα ο οποίος προβλέπει επιεικέστερες ποινές για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοχρησίας και της υπόθαλψης εγκληματία, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε μερικά την καταδικαστική εφετειακή απόφαση μόνον ως προς τις διατάξεις της επιβολής των ποινών και ανέπεμψε την υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ